Χαβιέ Μπαρδέμ στα Emmy
Χαβιέ Μπαρδέμ στα Emmy: «Δεν θα συνεργαστώ ποτέ με κάποια εταιρεία που δεν καταδικάζει τη γενοκτονία στη Γάζα - Ζητάμε εμπορικό, διπλωματικό αποκλεισμό και κυρώσεις στο Ισραήλ»

Στην 77η απονομή των βραβείων Emmy, τα βλέμματα δεν στράφηκαν μόνο στα βραβεία και τις λαμπερές εμφανίσεις, αλλά και σε μία ξεχωριστή πολιτική δήλωση. Ο Χαβιέ Μπαρδέμ, υποψήφιος για τον ρόλο του στη σειρά Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας την παλαιστινιακή κεφίγια, σύμβολο αντίστασης και αλληλεγγύης.

Ο βραβευμένος Ισπανός ηθοποιός, μιλώντας στο Hollywood Reporter, άφησε στην άκρη το έργο για το οποίο ήταν υποψήφιος και επέλεξε να τοποθετηθεί για τη Γάζα: «Στα τέλη Αυγούστου, η IAGS, η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών Γενοκτονιών, η οποία μελέτησε διεξοδικά την έννοια της γενοκτονίας, χαρακτήρισε γενοκτονία αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα», δήλωσε. «Και γι’ αυτό ζητάμε τον εμπορικό και διπλωματικό αποκλεισμό και τις κυρώσεις στο Ισραήλ για να σταματήσει αυτή η γενοκτονία. Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Με φωνή γεμάτη ένταση, ο Μπαρδέμ εξήγησε ότι μέσα από το δίκτυο «Κινηματογραφικοί Εργάτες για την Παλαιστίνη», όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες ενώνονται στη διεκδίκηση. «Συγκεντρώνουμε τους Κινηματογραφικούς Εργάτες για την Παλαιστίνη. Είναι ένα σπουδαίο σωματείο [και] ομάδα που προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είναι επίσης σημαντικό να διευκρινίσουμε στην Paramount ότι δεν στοχοποιούμε άτομα με βάση την ταυτότητά τους. Αυτό είναι απολύτως λάθος. Μην στέλνετε αυτό το μήνυμα, αυτό είναι λάθος. Στοχεύουμε σε εκείνες τις συνεργούς κινηματογραφικές εταιρείες και ιδρύματα που εμπλέκονται στη συγκάλυψη ή τη δικαιολόγηση της γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα και του καθεστώτος απαρτχάιντ. Στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους καταπιεσμένους».

Ο ίδιος μάλιστα έστειλε σαφές μήνυμα προς τη βιομηχανία του θεάματος: «Δεν θα συνεργαστώ ποτέ με κάποια εταιρεία τώρα [που] δεν καταδικάζει τη γενοκτονία στη Γάζα». Και όταν ρωτήθηκε αν μια τέτοια στάση μπορεί να επηρεάσει τις επαγγελματικές του προοπτικές, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Το ότι εγώ δεν βρίσκω δουλειά είναι απολύτως σχετικό σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει εκεί».

Ο Μπαρδέμ, που υποδύθηκε τον Χοσέ Μενέντεζ στη μίνι σειρά του Paramount, έδειξε πως για εκείνον η τέχνη και η κοινωνική ευθύνη δεν διαχωρίζονται. Στη φετινή τελετή, το μήνυμά του κάλυψε τα φώτα της δημοσιότητας με τη δύναμη μιας πολιτικής πράξης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

newsletters__taste the city new
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η «Νίκη» απομάκρυνε τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ για Πρόεδρο - Παραπέμπεται...
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ