Κόσμος 0

Tο νησί της Αλβανίας που αγοράζει η οικογένεια Τραμπ και θέλει να το κάνει πολυτελές θέρετρο

σασα
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ έχουν ξοδέψει περισσότερα από 1 δισ. για το αλβανικό νησί

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ προχωρούν σε μια επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο μικρό νησί Σάζαν, που βρίσκεται στα ανοικτά της Αλβανίας. Το νησί, γνωστό μέχρι σήμερα για την άγρια ομορφιά του και τα παρθένα τοπία του, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν προορισμό υψηλού επιπέδου πολυτελούς τουρισμού, προσθέτοντας έτσι μια ακόμη σημαντική ιδιοκτησία στο χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Τραμπ.

Το Σάζαν είναι γεμάτο με φτέρες, λεβάντες, δεντρολίβανο και δάφνες, ενώ η θέα από την κορυφή του βουνού με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα χαρακτηρίζεται ως απίστευτα εντυπωσιακή. Ωστόσο, πριν μπορέσει να φιλοξενήσει επισκέπτες, απαιτείται η απομάκρυνση των πυρομαχικών και ναρκών που παραμένουν από το στρατιωτικό παρελθόν του νησιού. Μάλιστα, οι προειδοποιητικές πινακίδες με νεκροκεφαλές στο χώρο φανερώνουν τον κίνδυνο και την ανάγκη προσοχής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της τον Ιούλιο του 2024, η Ιβάνκα Τραμπ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το εγχείρημα. Αναφέρθηκε στο σχέδιο να συνεργαστεί με καλύτερους αρχιτέκτονες και κορυφαίες μάρκες για να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα συνδυάζει πολυτέλεια και φυσική ομορφιά. Όπως εξήγησε, σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ιδανικό θέρετρο για την ίδια, την οικογένειά της και τους φίλους της.

Το Σάζαν, έκτασης 1.400 στρεμμάτων, διαθέτει περίπου 64 χιλιόμετρα μονοπατιών, βουνά καλυμμένα από τροπικό δάσος και βυθούς με εντυπωσιακά ονόματα όπως ο Κόλπος του Παραδείσου, το Φαράγγι της Κόλασης, ο Κόλπος του Διαβόλου και η Παραλία του Ναυάρχου. Το νησί βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στην Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στο στενό του Οτράντο που χωρίζει την Ιταλία από την Αλβανία, γεγονός που το καθιστά σημαντικό γεωπολιτικό κόμβο.

Παρά την ακατέργαστη φυσική ομορφιά του, το Σάζαν δεν είναι εντελώς «παρθένο». Οι παλιές νάρκες και πυρομαχικά συνιστούν σοβαρό εμπόδιο, ενώ το 2023 κατά την επίσκεψη της Ιβάνκα Τραμπ, υπολοχαγός του αλβανικού ναυτικού την απέτρεψε να εξερευνήσει συγκεκριμένες περιοχές του νησιού λόγω κινδύνου. Η διαδικασία εκκαθάρισης και διαμόρφωσης της περιοχής για κατοίκηση και τουρισμό απαιτεί προσοχή και επενδύσεις σε μέτρα ασφαλείας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος