Τεχεράνη
Τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές φέρεται να έπληξαν την ιρανική πρωτεύουσα – Αναφορές για επίθεση με drone κοντά σε νοσοκομείο – Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το μεσημέρι την Τεχεράνη, μετά από αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να εξαπέλυσε το Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος του Ιράν.

Λίγο πριν από τις επιθέσεις, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα, ενώ κυκλοφόρησαν και βίντεο που δείχνουν πυκνά σύννεφα καπνού να υψώνονται στον ουρανό της πόλης.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν το βόρειο τμήμα της Τεχεράνης, ενώ το Reuters επικαλείται δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Ίσραελ Κατς, ο οποίος τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις με «άνευ προηγουμένου ένταση» στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας.

Ανταποκριτής του Al Jazeera περιέγραψε την κατάσταση λέγοντας: «Καθώς πήγαινα στο γραφείο, άκουσα τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης. Οι επιθέσεις συνεχίζονται παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ».

Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κοντά στο νοσοκομείο Bahman, στη δυτική Τεχεράνη. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το drone φέρεται να χτύπησε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από γραφεία ΜΜΕ, ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστος ο στόχος της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι και η έδρα της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου βρέθηκε στο στόχαστρο των επιθέσεων.

Παρά τη νέα ένταση, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η καθημερινότητα στην Τεχεράνη είχε αρχίσει τις τελευταίες ημέρες να επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, με την κυκλοφορία στους δρόμους να αυξάνεται και τα καταστήματα να ανοίγουν και πάλι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Πλακιάς σε Κωνσταντοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη
Αιχμές για πολιτικοποίηση της διαδικασίας και προειδοποιήσεις για τη στάση στη συνέχεια της δίκης (βίντεο)
Πλακιάς σε Κωνσταντοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη
ψυλακης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη στο Διεθνές Συνέδριο Analytica2026 στο Μόναχο Γερμανίας
Η Analytica αποτελεί τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση και Συνέδριο για την Αναλυτική Χημεία, τις Βιοεπιστήμες και τη Διασφάλιση Ποιότητας.
Πολυτεχνείο Κρήτης: Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη στο Διεθνές Συνέδριο Analytica2026 στο Μόναχο Γερμανίας