Ένοχος για σεξουαλική επίθεση κρίθηκε την Τρίτη από δικαστήριο του Παρισιού ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με την ποινή να ορίζεται σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ο 76χρονος κατηγορήθηκε ότι θώπευσε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Les Volets Verts το 2021.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν προέβη σε καμία ανάρμοστη πράξη. Ο συνήγορός του ζήτησε την απαλλαγή από τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.
Ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, πρόταση που έγινε εν μέρει δεκτή από το δικαστήριο. Η απόφαση εντάσσεται σε μια ευρύτερη συγκυρία δημόσιων καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο της Γαλλίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο
Alfavita Newsroom