Γάζα
Σκηνικό κλιμάκωσης με νέο κύμα βομβαρδισμών και έντεκα νεκρούς – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Σε νέα φάση φαίνεται να περνά η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, καθώς το Σάββατο ο στρατός του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε την αποστολή δεκάδων χιλιάδων εντολών επιστράτευσης. Η κινητοποίηση, που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, εντάσσεται στην προετοιμασία για περαιτέρω επέκταση των επιχειρήσεων εναντίον της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Την Παρασκευή, οι ένοπλες δυνάμεις παρουσίασαν στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου το σχέδιο σταδιακής κλιμάκωσης, το οποίο προβλέπει ευρεία στρατιωτική εμπλοκή και σημαντική αύξηση των δυνάμεων επί του πεδίου.

Στη Γάζα, το τίμημα της σύγκρουσης παραμένει βαρύ. Νυχτερινός βομβαρδισμός στον καταυλισμό προσφύγων της Χαν Γιούνις προκάλεσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι ενός έτους, καθώς και ένα βρέφος μόλις ενός μήνα. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, τα περισσότερα θύματα ανήκαν στην ίδια ευρύτερη οικογένεια. Παράλληλα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Γάζας ανακοίνωσε ότι μόνο την Παρασκευή σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι από ισραηλινά πλήγματα σε διάφορα σημεία του θύλακα.

Η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για άμεσο κίνδυνο λιμού. Από τις 2 Μαρτίου, το Ισραήλ έχει διακόψει κάθε δίοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι υπεξαιρεί το υλικό που εισέρχεται στον θύλακα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου θεωρεί τον πλήρη αποκλεισμό αναγκαίο για την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς – 58 συνολικά, εκ των οποίων 34 φέρονται να είναι νεκροί.

Παρά τις εκκλήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας για άρση του αποκλεισμού, η κατάσταση στη Γάζα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική, με τον άμαχο πληθυσμό να πληρώνει το βαρύτερο τίμημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

club-party.jpg
Σοκαριστικό περιστατικό- 19χρονη καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση σε δημοφιλές night club της Αθήνας
Κεντρικό club της Αθήνας στο επίκεντρο καταγγελίας για απόπειρα βιασμού
Σοκαριστικό περιστατικό- 19χρονη καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση σε δημοφιλές night club της Αθήνας