μοσχα
Σε επιφυλακή οι αρχές της Μόσχας μετά από σειρά εκρήξεων στο κέντρο της πόλης

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Μόσχα μετά από σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης, μέσα στο οικονομικό της κέντρο.
Τρεις ισχυροί κρότοι ακούστηκαν σε διάστημα λίγων λεπτών, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες και τις αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν από τις εκρήξεις είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης. Το γεγονός αυτό έχει εντείνει τις υποψίες ότι ίσως συνδέεται άμεσα με τα όσα ακολούθησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές πανικού, καθώς ένα όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες πριν σημειωθεί η πρώτη έκρηξη, ενώ αναφέρουν ότι ακολούθησαν κι άλλες εκρήξεις σε κοντινή απόσταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να παρέχουν βοήθεια σε τυχόν τραυματίες. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι αρχές διενεργούν έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Η ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής, με τις αρχές να αξιολογούν το ενδεχόμενο σκόπιμης ενέργειας ή σαμποτάζ. Παράλληλα, ζητείται από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή μέχρι να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Σχολεία που καταρρέουν ή σχολεία που εμπνέουν; Παρέμβαση για τις υποδομές στην εκπαίδευση
Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναδεικνύει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ζητά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία
Σχολεία που καταρρέουν ή σχολεία που εμπνέουν; Παρέμβαση για τις υποδομές στην εκπαίδευση
Έγγραφα του ΑΣΕΠ
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλύπτονται οι 100 από τις 132 θέσεις στην 4ΓΒ/2025
Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα στην προκήρυξη 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλύπτονται οι 100 από τις 132 θέσεις στην 4ΓΒ/2025