Έκρηξη στο Κίεβο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ρωσικές κατηγορίες για χιλιάδες παραβιάσεις

Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να κυριαρχεί η κατάπαυση του πυρός, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία φαίνεται να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά τις εκκλήσεις για ειρήνη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της πασχαλινής εκεχειρίας σημειώθηκαν πάνω από χίλιες επιθέσεις από την ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ειδικότερα, οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να προχώρησαν σε 444 πυροβολισμούς κατά ρωσικών θέσεων και σε πάνω από 900 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα, ουκρανικές μονάδες επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στις περιοχές Σουχάγια Μπαλκα και Μπογκατίρ στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Οι επιθέσεις, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι, απωθήθηκαν επιτυχώς.

Παράλληλα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για εκρήξεις στο Ντονέτσκ, την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Τα περιστατικά αυτά εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο τηρείται η συμφωνημένη εκεχειρία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία για συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός. Ο Ουκρανός ηγέτης έκανε λόγο για:

  • 59 περιστατικά βομβαρδισμών,

  • 5 επιθετικές απόπειρες από ρωσικές μονάδες σε διαφορετικά σημεία του μετώπου,

  • και δεκάδες επιθέσεις με FPV drones.

Ο Ζελένσκι, ανταποκρινόμενος στη συνεχιζόμενη ένταση, ζήτησε την παράταση της κατάπαυσης του πυρός για 30 ημέρες, με σκοπό την αποτροπή περαιτέρω αιματοχυσίας.

Η πασχαλινή εκεχειρία, αντί να σημάνει μια στιγμή ειρήνης, μετατράπηκε σε ακόμη ένα επεισόδιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η επίτευξη μιας ουσιαστικής παύσης των εχθροπραξιών εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο και για τις δύο πλευρές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι