εργη
Το μικρό αγοράκι, 4 ή 5 ετών περιπλανιέται μόνο του, ξυπόλητο και αβοήθητο στην έρημο Σαχάρα κάπου ανάμεσα στη Λιβύη και το Τσαντ

Μια εικόνα-σοκ που κάνει τον γύρο του κόσμου φέρνει στο προσκήνιο για ακόμη μια φορά τη σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης και της ανθρώπινης απελπισίας. Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση Refugees in Libya και καταγράφηκε κάπου ανάμεσα στη Λιβύη και το Τσαντ, απεικονίζει ένα μικρό παιδί – περίπου 4 με 5 ετών – να περιπλανιέται ολομόναχο και ξυπόλητο ανάμεσα στους καυτούς αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα.

Το παιδί βρέθηκε μόνο του, εγκαταλελειμμένο, χωρίς καμία προστασία ή συνοδεία, σ’ ένα από τα πιο αφιλόξενα τοπία της γης. Η μη κυβερνητική οργάνωση Mediterranea, η οποία δημοσίευσε το υλικό, αναφέρει πως το αγοράκι διασώθηκε τελικά και παραδόθηκε στις λιβυκές αρχές στην περιοχή Κούφρα. «Δεν ήταν σε κάποιο σπίτι, δεν ήταν στην αγκαλιά κανενός. Ήταν μόνο του στη μέση της ερήμου. Το παιδί αυτό δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Η μοίρα των γονιών του παραμένει άγνωστη, ωστόσο το συμβάν αυτό έρχεται να υπογραμμίσει το σκληρό πρόσωπο της μετανάστευσης στη Βόρεια Αφρική. Η Λιβύη εδώ και χρόνια αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης για χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Δεκέμβριο του 2023 περισσότεροι από 706.000 μετανάστες βρίσκονταν εντός των συνόρων της χώρας, έχοντας εισέλθει κυρίως από χώρες όπως η Αίγυπτος, ο Νίγηρας, το Σουδάν και το Τσαντ.

Το βίντεο αυτό δεν είναι απλώς ένα στιγμιότυπο φρίκης. Είναι μια κραυγή – ένα κάλεσμα στην παγκόσμια κοινότητα να μην αποστρέψει το βλέμμα από την αληθινή τραγωδία που εκτυλίσσεται καθημερινά στα περάσματα της προσφυγιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί με τσάντα μπαίνει σε τάξη σχολείου
«Είμαστε σοκαρισμένοι»: Τι λένε οι γονείς του 6χρονου που κατήγγειλε η δασκάλα για θωπεία
«Θέλουμε ηρεμία για το παιδί, στους γονείς θα έλεγα να μιλάνε» - Θύελλα αντιδράσεων μετά την καταγγελία της δασκάλας
«Είμαστε σοκαρισμένοι»: Τι λένε οι γονείς του 6χρονου που κατήγγειλε η δασκάλα για θωπεία
Συντριβή αεροσκάφους στο Κεντάκι
Πτήση θανάτου στο Κεντάκι: Ο κινητήρας του αεροπλάνου αποσπάται δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – 14 νεκροί
Η προκαταρκτική έκθεση αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τραγωδίας – Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 30 πόδια
Πτήση θανάτου στο Κεντάκι: Ο κινητήρας του αεροπλάνου αποσπάται δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – 14 νεκροί