πυρκ
Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Νιούσομ ότι μπλόκαρε την αύξηση της ροής νερού από τον Βορρά προς τον Νότο της Καλιφόρνιας, παρόλο που πολλές περιοχές της Πολιτείας βρίσκονται σε κατάσταση ξηρασίας και πλήττονται από τις φωτιές

Σοβαρές πυρκαγιές καταστρέφουν περιοχές στο Λος Άντζελες, με τουλάχιστον δύο ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 1.000 κτίρια να έχουν γίνει στάχτη. Η καταστροφή που πλήττει το νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας συνεχίζεται και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές.

Σε μια σειρά από δημόσιες δηλώσεις του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές του σχετικά με τη διαχείριση του νερού στην Πολιτεία συνέβαλαν στην ένταση της κρίσης. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Νιούσομ ότι μπλόκαρε την αύξηση της ροής νερού από τον Βορρά προς τον Νότο της Καλιφόρνιας, παρόλο που πολλές περιοχές της Πολιτείας βρίσκονται σε κατάσταση ξηρασίας και πλήττονται από τις φωτιές. Ο Τραμπ έκανε μάλιστα λογοπαίγνιο με το όνομα του κυβερνήτη, χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα», και ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές του ήταν εν μέρει υπεύθυνες για την έλλειψη πόρων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Ο πρώην πρόεδρος σημείωσε πως ο κυβερνήτης είχε επιλέξει να προστατεύσει έναν "άχρηστο ψάρι" (ένα είδος ψαριού, πιθανώς αναφερόμενος σε περιβαλλοντικούς περιορισμούς που επιβάλλονται για την προστασία της άγριας ζωής), αντί να εστιάσει στην ενίσχυση της καταπολέμησης των πυρκαγιών. Μάλιστα, ο Τραμπ επισήμανε ότι η έλλειψη νερού περιορίζει τη δυνατότητα της πυροσβεστικής να επιχειρήσει αποτελεσματικά, καθώς δεν υπάρχει επαρκής νερό για πυροσβεστικούς κρουνούς και αεροπλάνα κατάσβεσης.

Οι φωνές της αντιπαράθεσης μεταξύ του Τραμπ και του Νιούσομ εντάθηκαν, με τον πρώην πρόεδρο να απαιτεί από τον κυβερνήτη να επιτρέψει τη ροή του «καθαρού, γλυκού νερού» στην περιοχή για την υποστήριξη των δυνάμεων πυρόσβεσης και την αποτροπή της περαιτέρω καταστροφής.

Η σύγκρουση αυτή έρχεται να προσθέσει μια πολιτική διάσταση στην ήδη τραγική κατάσταση, καθώς η Καλιφόρνια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φονική αυτή φυσική καταστροφή, ενώ οι πολιτικοί ηγέτες ανταγωνίζονται για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αποτυχία διαχείρισης των κρίσιμων πόρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Προκήρυξη για την εισαγωγή 122 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Δύο στάδια εξετάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»
«Στην πόλη μας υπάρχουν σχολεία που στάζουν οι στέγες, που πλημμυρίζουν τα προαύλια, που είναι χαλασμένα τα υδραυλικά»
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»