syria tourkia
Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για επείγουσα αντίδραση από τον Λευκό Οίκο, καλώντας τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση για την προστασία των εθνοθρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή και να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, αν συνεχίσει τις επιθέσεις

Ανησυχία εκφράζουν αμερικανικές οργανώσεις για την κλιμάκωση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στην περιοχή της Κομπάνι στη βόρεια Συρία, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους, με την αποστολή στρατευμάτων του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) υποστηριζόμενου από την Τουρκία. Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για επείγουσα αντίδραση από τον Λευκό Οίκο, καλώντας τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση για την προστασία των εθνοθρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή και να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, αν συνεχίσει τις επιθέσεις.

Σε κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οργανώσεις όπως η Αμερικανική Συριακή Ένωση, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC), η Αρμενική Εθνική Επιτροπή και η οργάνωση για την Προστασία των Χριστιανών (In Defense of Christians), ζητούν την άμεση διαπραγμάτευση μιας διαρκούς κατάπαυσης πυρός και την ενίσχυση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Η επιστολή σημειώνει ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία επιδεινώνει την κατάσταση και ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα πολέμου, εφόσον ο Συριακός Εθνικός Στρατός προχωρήσει σε νέες επιθέσεις σε περιοχές με αμάχους. Η Τουρκία κατηγορείται για καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και για τη στήριξή της σε στρατιωτικές ομάδες που διαπράττουν σφαγές και εκτοπίσεις.

Η επιστολή ζητά επίσης την εφαρμογή πιέσεων προς την Τουρκία για την προστασία των μειονοτήτων στην περιοχή και τη διασφάλιση μιας ασφαλούς ζώνης για τους εκτοπισμένους. Οι οργανώσεις επισημαίνουν τη σημασία του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και υπογραμμίζουν ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πρέπει να αντανακλά αυτές τις αξίες.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις, οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την ειρηνική διαδικασία και τη σταθερότητα στη Συρία, προωθώντας την ενότητα και την προστασία των συμμάχων τους στην περιοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαχαίρι
Λονδίνο: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο
Δύο ανήλικοι μαθητές, ηλικίας περίπου 12 και 13 ετών, τραυματίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προκαλώντας έντονη κινητοποίηση...
Λονδίνο: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο
ασε
Κατηγορηματικό «όχι» της ΑΣΕ στο Εθνικό Απολυτήριο – Προειδοποίηση για σχολείο εξετάσεων και αποκλεισμών
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξεταστικό μαραθώνιο στο Λύκειο μέσω του νέου απολυτηρίου
Κατηγορηματικό «όχι» της ΑΣΕ στο Εθνικό Απολυτήριο – Προειδοποίηση για σχολείο εξετάσεων και αποκλεισμών
κατάσκοπος
Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας - Πάνω από 8 ώρες κράτησε η απολογία του
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 54χρονος σμήναρχος που δρούσε ως κατάσκοπος της Κίνας μετά την μαραθώνια απολογία του στο Αεροδικείο
Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας - Πάνω από 8 ώρες κράτησε η απολογία του
σφακι
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία): «Ο μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση»
Μιχάλης Σφακιανάκης στη Βουλή: Η παιδεία δεν χρειάζεται αποσπασματικές απαντήσεις ούτε πρόχειρες βεβαιότητες
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία): «Ο μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση»