γαζα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Λίβανος εκτόξευσε περισσότερους από 340 πυραύλους ενάντια στο Ισραήλ και κυρίως κατά της Άσντοντ και της Χάιφα, ενώ έπληξε αρκετές φορές και το Τελ Αβίβ.

Μετά τη χθεσινή ισραηλινή επίθεση με περισσότερους από 50 νεκρούς στη Βηρυτό, σήμερα η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε περισσότερους από 340 πυραύλους κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με ιατρικές υπηρεσίες, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας που είναι σε «ελεγχόμενη προς κρίσιμη» κατάσταση.

Ρεπορτάζ του Al Jazeera αναφέρει πως ο Λίβανος εκτόξευσε περισσότερους από 340 πυραύλους ενάντια στο Ισραήλ και κυρίως κατά της Άσντοντ και της Χάιφα, ενώ έπληξε αρκετές φορές και το Τελ Αβίβ. Η Χεζμπολάχ, μάλιστα, υποστηρίζει ότι για «πρώτη φορά» στόχευσε κατά της ναυτικής βάσης στην Άσντοντ, στο νότιο Ισραήλ, ενώ προσθέτει ότι επιχείρησε ενάντια σε «στρατιωτικό στόχο» στην ισραηλινή πρωτεύουσα Τελ Αβίβ με χρήση ενισχυμένων πυραύλων και με χτυπήματα από drone. 

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν αρχηγεία της Χεζμπολάχ στην περιοχή Dahiyeh.

Ταυτόχρονα δημοσιεύματα κάνουν λόγο περί «θετικής στάσης» του Ισραήλ σε πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στο Λίβανο. Χαρακτηριστικά, οι Times of Israel σημειώνουν ότι μετά από υψηλού επιπέδου διαβουλεύσεις που είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Ισραήλ συμφώνησε επί της αρχής σε μία στηριζόμενη από τις ΗΠΑ κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι ο Μπ. Νετανιάχου επεξεργάζεται τον τρόπο που θα παρουσιάσει την εν λόγω εξέλιξη στο κοινό.

Παρόλα αυτά, η Haaretz (που να σημειωθεί πως εχθές αποφασίστηκε να βρίσκεται υπό «μποϋκοτάζ» από την κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ), επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από ΗΠΑ και Ισραήλ, μετέδωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα τελική συμφωνία, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά έχει συμφωνήσει «επί της αρχής» στο «προσχέδιο» μίας διευθέτησης που ούτως ή άλλως, σύμφωνα και με τους «όρους» που διαρρέουν ότι περιέχει, είναι με σημαδεμένη «τράπουλα» από τους ιμπεριαλιστές. 

O ύπατος Ευρωπαίος επίτροπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας σχετικά με τα παραπάνω, σύμφωνα με το Al Jazeera, αφότου συνάντησε στο Νοσοκομείο Geitaoui της Βηρυτού ασθενείς που είχαν καεί από ισραηλινές επιθέσεις, δήλωσε: «Τώρα, για ακόμα μια φορά, ακούμε ότι επίκειται μια κατάπαυση του πυρός, και όπως είπα, το άκουσα πολλές φορές. Το άκουσα στον Λίβανο, το άκουσα στη Γάζα -και φαίνεται ότι, πάλι, το Ισραήλ θέτει νέους όρους για αυτήν την κατάπαυση του πυρός».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καζανια
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: «Η δυσοσμία που ένιωσε η Αττική είναι η δική μας καθημερινότητα»
Έντονη διαμαρτυρία του Δήμου για τη ρύπανση και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις – «Ζούμε δίπλα σε έναν αόρατο κίνδυνο»
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: «Η δυσοσμία που ένιωσε η Αττική είναι η δική μας καθημερινότητα»
θερι
«Θηριανοί»: Άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα ζητούν περίθαλψη από κτηνιάτρους στην Πορτογαλία
Αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και ζητούν την παροχή φροντίδας υγείας από κτηνιάτρους
«Θηριανοί»: Άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα ζητούν περίθαλψη από κτηνιάτρους στην Πορτογαλία