πλοιο
«Έγραφα το τελευταίο μου μήνυμα σκεπτόμενος ότι θα πεθάνω» είπε επιβάτης, του οποίου ήταν η πρώτη κρουαζιέρα

Συγκλονιστικά νέα βίντεο δείχνουν τη στιγμή που ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε κολλήσει σε μια σφοδρή καταιγίδα πήρε κλίση 45 μοιρών - αφήνοντας τους επιβάτες έντρομους.

Ο 41χρονος Καναδός επιβάτης Dan So έβγαζε βίντεο ενώ οι άλλοι επιβάτες προσπαθούσαν να μείνουν όρθιοι καθώς το Explorer of the Seas της Royal Caribbean έγερνε βίαια κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής την περασμένη εβδομάδα - με τα αντικείμενα γύρω τους να πέφτουν στο έδαφος.

«Ήταν σαν τον Τιτανικό», δήλωσε ο So στο Kennedy News and Media και είπε ότι είδε «ανθρώπους να ουρλιάζουν και γυαλιά να σπάνε. Είχα σκεφτεί ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος και ότι το πλοίο θα βυθιζόταν στο νερό». Συνέχιζε λέγοντας ότι: «Έβγαλα το τηλέφωνό μου και έστειλα στους συναδέλφους μου ένα μήνυμα ότι δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί και να προσέχουν».

«Έγραφα το τελευταίο μου μήνυμα σκεπτόμενος ότι θα πεθάνω» είπε χαρακτηριστικά ο Sο, του οποίου ήταν η πρώτη κρουαζιέρα.

Ο So είχε μόλις αποχωρήσει από μια δραστηριότητα που προσέφερε το κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια του 12ήμερου ταξιδιού τους, από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όταν το τεράστιο πλοίο χτυπήθηκε από θυελλώδεις ανέμους που ξεπερνούσαν τα 128 χιλιόμετρα/ώρα.

Ένας επισκέπτης φέρεται να τραυματίστηκε από τη βίαιη αναταραχή ενώ οι επιβάτες παραπέμφθηκαν στα δωμάτιά τους για μια ώρα, για να γίνουν έλεγχοι ασφαλείας, ανέφερε το CBS News.

Το πλοίο έκανε μια μη προγραμματισμένη στάση στο Λας Πάλμας για να βοηθήσει τον τραυματισμένο επιβάτη πριν συνεχίσει την πορεία του, δήλωσε η εταιρεία που διοργάνωσε την κρουαζιέρα.

Ο So δήλωσε ότι βλέποντας τα πλάνα του, «ανατριχιάζει» - και έχει την αίσθηση ότι του δόθηκε «μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή».

«Συνήθως τα κύματα κάνουν το πλοίο να ταλαντεύεται, αλλά αυτό έγερνε για περίπου τρία λεπτά», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας: «Όταν επανήλθε το πλοίο στη θέση του, ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση καθώς κατάλαβε ότι αυτός και οι συνεπιβάτες του επιβίωσαν από κάτι πολύ ισχυρό».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επεισ
ΑΠΘ: Αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας μετά τα επεισόδια - Λουκέτο από τις 22:00 σε όλα τα κτίρια
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πρυτανείας, όλα τα κτίρια των σχολών θα κλείνουν πλέον στις 22:00 το βράδυ, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση στους...
ΑΠΘ: Αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας μετά τα επεισόδια - Λουκέτο από τις 22:00 σε όλα τα κτίρια
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
H Σοφία Ζαχαράκη ζητά γνωμοδότηση για την προσμέτρηση της άδειας μητρότητας στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
Σε κρίση ο χρόνος μονιμοποίησης των μελών Δ.Ε.Π. μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
H Σοφία Ζαχαράκη ζητά γνωμοδότηση για την προσμέτρηση της άδειας μητρότητας στην εξέλιξη των μελών ΔΕΠ
τάξη
Τα σχολεία της πόλης απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις - Γονείς διεκδικούν ανακαινίσεις, συντήρηση και υποδομές ασφάλειας
Οι γονείς απαιτούν επαρκή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία
Τα σχολεία της πόλης απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις - Γονείς διεκδικούν ανακαινίσεις, συντήρηση και υποδομές ασφάλειας
απα
Απόφαση-σταθμός: Πώς μια εταιρεία πλήρωσε για τηλεφωνική παρενόχληση με 50.000 ευρώ
Ανεπιθύμητες κλήσεις και 50.000 ευρώ αποζημίωση: Η δικαστική ήττα των εταιρειών εμπορικής προώθησης
Απόφαση-σταθμός: Πώς μια εταιρεία πλήρωσε για τηλεφωνική παρενόχληση με 50.000 ευρώ