Ο Τζακ Σμιθ, ο ειδικός εισαγγελέας που έχει αναλάβει δύο ποινικές υποθέσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να παραιτηθεί πριν από την 20ή Ιανουαρίου, όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times και Washington Post.
Η παραίτηση του Σμιθ έρχεται μετά την ολοκλήρωση των υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης για την παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων στη Φλόριντα και της εμπλοκής του Τραμπ στην επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Στις ΗΠΑ, δεν διεξάγονται έρευνες για ποινικά αδικήματα κατά του εν ενεργεία προέδρου λόγω ποινικής ασυλίας, μια παράδοση που ενισχύθηκε πρόσφατα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Παράλληλα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ με τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Ματ Γκετς, ο οποίος είχε εμπλακεί σε έρευνες για ποινικά αδικήματα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom