libii nauagio
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, η βάρκα μετέφερε πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους θα έπρεπε

Ένα βρέφος έχασε τη ζωή του όταν βάρκα που μετέφερε μετανάστες αντιμετώπισε δυσκολίες ενώ διάσχιζε τη Μάγχη, ενώ συνολικά 65 άτομα διασώθηκαν από τη γαλλική ακτοφυλακή. 

Όπως διαπιστώθηκε όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο, κοντά στις βόρειες ακτές της Γαλλίας, η βάρκα μετέφερε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ότι θα έπρεπε. Αρκετοί από τους επιβαίνοντες είχαν πέσει στη θάλασσα και συνολικά βρέθηκαν 65 μετανάστες. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ένα ελικόπτερο και ένα σκάφος της ακτοφυλακής, δυστυχώς εντοπίστηκε στο νερό και ένα βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του. Λίγο αργότερα, ο θάνατος του μωρού επιβεβαιώθηκε από γιατρό. 

Έπειτα, οι 65 μετανάστες και η σορός του μωρού μεταφέρθηκαν σε λιμάνι της Βουλώνης. 

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι καιρικές συνθήκες στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα είναι συχνά δύσκολες, καθώς πρόκειται για ένα «ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο» ακόμη και όταν «η θάλασσα φαίνεται ήσυχη». Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται ακόμη. 

Ο αριθμός των μεταναστών που πέρασαν τη θάλασσα της Μάγχης αυξήθηκε κατακόρυφα το 2022, όταν περισσότερα από 43.000 άτομα έπλευσαν από το στενό προς το Ηνωμένο Βασίλειο.  Παρότι μειωμένος, ο απολογισμός του 2023, όταν τουλάχιστον 30.000 μετανάστες πέρασαν παράνομα τη Μάγχη, είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: Ξεκινά ο 9μηνος Εθνικός Διάλογος για ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης
Τι αλλάζει από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο, ποιοι (δεν) επηρεάζονται από το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και πότε έρχονται οι αποφάσεις
Σ. Ζαχαράκη: Ξεκινά ο 9μηνος Εθνικός Διάλογος για ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης
αυτοκίνητο
Οι αγαπημένες μάρκες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Σύμφωνα με στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 76.075 μεταχειρισμένα οχήματα, ενώ οι νέες ταξινομήσεις έφτασαν...
Οι αγαπημένες μάρκες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα