Κόσμος

Στους Ντάρον Ατσέμογλου, Σάιμον Τζόνσον και Τζέιμς Ρόμπινσον το Νόμπελ Οικονομίας 2024

Ντάρον Ατσέμογλου, Σάιμον Τζόνσον και Τζέιμς Ρόμπινσον
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι Daron Acemoglu, Simon Johnson και James Robinson έχουν δείξει τη σημασία των κοινωνικών θεσμών για την ευημερία μιας χώρας

Με το Νόμπελ Οικονομίας 2024 τιμήθηκαν σήμερα οι Ντάρον Ατζέμογλου (ΗΠΑ/Τουρκία), Σάιμον Τζόνσον (Βρετανία/ΗΠΑ) και Τζέιμς Α. Ρόμπινσον (Βρετανία/ΗΠΑ) «για μελέτες σχετικά με το πώς οι θεσμοί διαμορφώνονται και επηρεάζουν την ευημερία», ανέφερε σήμερα η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

«Οι φετινοί βραβευθέντες στις οικονομικές επιστήμες μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τις διαφορές στην ευημερία μεταξύ των εθνών.

Οι Daron Acemoglu, Simon Johnson και James Robinson έχουν δείξει τη σημασία των κοινωνικών θεσμών για την ευημερία μιας χώρας. Οι κοινωνίες με φτωχό κράτος δικαίου και οι θεσμοί που εκμεταλλεύονται τον πληθυσμό δεν δημιουργούν ανάπτυξη ή αλλαγές προς το καλύτερο. Η έρευνα των βραβευθέντων μας βοηθά να καταλάβουμε γιατί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος