αυτοκινητοδρομος
Μετράει σχεδόν 48.000 χιλιόμετρα μήκος ασφάλτου

Στο μακρινό Τέξας των ΗΠΑ, ο περίφημος I-10 με τις 26 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των οδηγών που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση στους δρόμους, τότε ο τρόπος με τον οποίο οι Τεξανοί επιχειρούν να λύσουν το δικό τους κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει τη δική του αξία.

Μπορεί, λοιπόν, το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε μήκος αυτοκινητοδρόμου στον πλανήτη να παραμένει στα χέρια του Pan American Highway, μετρώντας σχεδόν 48.000 χιλιόμετρα μήκος ασφάλτου και συνδέοντας 20 πολιτείες, ωστόσο, με τις 26 λωρίδες ανά κατεύθυνση, ο I-10 διεκδικεί τον τίτλο του αυτοκινητοδρόμου με το μεγαλύτερο πλάτος.

Γνωστός και ως Katy Freeway, o Intrastate 10 του Texas ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960 και ο αρχικός του σχεδιασμός περιελάμβανε τη δημιουργία έξι έως οκτώ λωρίδων ανά κατεύθυνση.

Η αύξηση της κυκλοφορίας που σημειώθηκε τις επόμενες δεκαετίας οδήγησης τις αρχές της πολιτείας του Τέξας στην απόφαση να επεκτείνουν το πλάτος του αυτοκινητοδρόμου στις 16 λωρίδες, ενώ η απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών επέτρεψε στη συνέχεια την περαιτέρω αύξηση του αριθμού του πλάτους και των λωρίδων κυκλοφορίας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο ο I-10 να μετρά έως και 26 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, επίδοση ρεκόρ που μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό μήκος του I-10 δεν υπερβαίνει τα 4.000 χιλιόμετρα, συνδέοντας συνολικά οκτώ πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και οργανώσεων
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Αγρότες έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν σε αστυνομικούς
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και διώκονται για εγκληματική οργάνωση
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ
Φοιτητικοί Σύλλογοι στο πλευρό των αγροτών: Συμμετέχουν σήμερα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 6.30 μμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπογραμμίζουν ότι οι αγρότες ζητούν δίκαιο εισόδημα, πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες παραγωγής και προσιτά ποιοτικά προϊόντα για όλους
Φοιτητικοί Σύλλογοι στο πλευρό των αγροτών: Συμμετέχουν σήμερα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 6.30 μμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης