Ανανάς
Το «τελετουργικό» που εκνευρίζει και ταλαιπωρεί τους εργαζομένους - Πώς επωφελείται αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Ο ψηφιακός κόσμος «μπορεί να καθορίσει την κοινωνική συμπεριφορά και να μετατρέψει τους χρήστες σε φερέφωνα  ή δωρεάν διαφημιστές», υποστηρίζει η Susana Quadrado στην εφημερίδα La Vanguardia, με αφορμή τη νέα παράνοια  που γεννήθηκε από τα social media – κυρίως από το TikTok, έχει επίκεντρο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ για αρχή – και που ανθεί  στην Ισπανία.

Αδέσμευτοι και αδέσμευτες ενθαρρύνονται να αναζητήσουν υποψήφιους συντρόφους σε σούπερ μάρκετ με τη βοήθεια ανανάδων, προκαλώντας χάος και εκνευρισμό στους υπαλλήλους.

Στην πόλη Μπιλμπάο της βόρειας Ισπανίας, η αστυνομία  κλήθηκε από τους εργαζόμενους όταν ένα πλήθος από φιλόδοξους εργένηδες πλημμύρισε ένα κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Mercadona, που προφανώς επωφελείται από την δημοσιότητα, αν και διευκρινίζει πως «η τάση δεν ξεκίνησε από εμάς, προέκυψε αυθόρμητα».

Ωστόσο δεν παρέλειψε, στον επίσημο λογαριασμό της στο TikTok να δημοσιεύσει μια φωτογραφία με έναν ανανά και τη λεζάντα: «Ο ανανάς στο ράφι της Mercadona περιμένει να βρεις το ταίρι σου».

Οι Ισπανοί αναζητούν ταίρι με την μέθοδο του ανανά

Το «τελετουργικό»

Οι  singles έχουν στραφεί στα υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, όπου υποστηρίζεται ότι μπορούν να βρουν τον έρωτα, όταν τα επισκεφθούν μεταξύ 7μμ και 8μμ και βάλουν έναν ανανά ανάποδα στο καρότσι τους.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πάνε στο διάδρομο του κρασιού για να βρουν άλλους με τον ίδιο καρπό στην ίδια θέση.

Αν τους αρέσει κάποιος, χτυπούν το καροτσάκι τους πάνω στο δικό του, δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν μαζί του. Αν το συναίσθημα είναι αμοιβαίο, η «απάντηση» δίνεται επίσης με ένα χτύπημα στο καροτσάκι ή απλώς οι δύο ενδιαφερόμενοι αρχίζουν να μιλούν.

Ορισμένοι που έχουν εμπλακεί στην νέα τρέλα του TikTok έχουν αναρτήσει ακόμη και βίντεο με τις εμπειρίες τους.

Την νύφη πληρώνουν οι υπάλληλοι

Στη Μαδρίτη, υπήρξαν αναφορές για ομάδες εφήβων που σπρώχνουν καρότσια γύρω από τα καταστήματα το βράδυ, χωρίς να αγοράζουν προϊόντα.

Την νύφη πληρώνουν οι υπάλληλοι της εταιρείας, που στο κλείσιμο είναι υποχρεωμένοι να  μαζεύουν τους ανανάδες που δεν αγοράστηκαν.

Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, έδειχνε έναν εργαζόμενο να σπρώχνει κουτιά με τα φρούτα μακριά από τα ράφια και προς μια αποθήκη καθώς πλησίαζε 7:00 το απόγευμα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Βιολάντα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο διευθυντής για τη φονική έκρηξη – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων
Έντονες αντιδράσεις μετά την απόφαση των Αρχών – Συνεχίζεται η έρευνα για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα
Βιολάντα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο διευθυντής για τη φονική έκρηξη – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων
ακίνητα
«Σπίτι μου 2»: Παράταση έως 31 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων δανείων
Νέο χρονικό περιθώριο για χιλιάδες δικαιούχους – Τι αλλάζει στο στεγαστικό πρόγραμμα και ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης
«Σπίτι μου 2»: Παράταση έως 31 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων δανείων
αφισα
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
Διήμερο Φεστιβάλ Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, 14 & 15 Μαΐου...
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026