fylakismeni
Η μακροβιότερη άδικα φυλακισμένη γυναίκα που ήταν γνωστή στις ΗΠΑ

Ελεύθερη αφέθηκε μία γυναίκα στις ΗΠΑ, μετά από 43 χρόνια άδικης καταδίκης για φόνο, παρά τις προσπάθειες του γενικού εισαγγελέα του Μιζούρι μέχρι την τελευταία στιγμή να την κρατήσει πίσω από τα κάγκελα.

Η Σάντρα Χέμε, 64 χρόνων, αφέθηκε ελεύθερη χθες από τη φυλακή Τσίλικοθε και ξαναβρέθηκε με την οικογένειά της σε ένα κοντινό πάρκο, όπου αγκάλιασε την αδερφή, την κόρη και την εγγονή της.

«Ήσουν απλώς μωρό όταν η μαμά σου μου έστειλε μια φωτογραφία σου», είπε. «Έμοιαζες ακριβώς στη μαμά σου όταν ήσουν μικρή και της μοιάζεις ακόμα», είπε στην εγγονή της.

Η Χέμε ήταν η μακροβιότερη άδικα φυλακισμένη γυναίκα που ήταν γνωστή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νομική ομάδα της στο Innocence Project.

Ο δικαστής αποφάνθηκε αρχικά στις 14 Ιουνίου ότι οι δικηγόροι της Χέμε είχαν τεκμηριώσει «σαφείς και πειστικές αποδείξεις» της «πραγματικής αθωότητας» και ανέτρεψε την καταδίκη της. Ωστόσο, σύμφωνα με το AS Press, η απελευθέρωσή της πολεμήθηκε ως την τελευταία στιγμή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Από αριστερά, Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, Προεδρία της Κυβέρνησης - Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - Yannis Assael, Research Scientis, Google DeepMind - Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ιδρύεται νέο υπερ-Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας – Εντός των επόμενων εβδομάδων η πρόταση
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν συζητούν στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»
Στρατηγική εμβάθυνση και αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας σφραγίζουν την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»