fylakismeni
Η μακροβιότερη άδικα φυλακισμένη γυναίκα που ήταν γνωστή στις ΗΠΑ

Ελεύθερη αφέθηκε μία γυναίκα στις ΗΠΑ, μετά από 43 χρόνια άδικης καταδίκης για φόνο, παρά τις προσπάθειες του γενικού εισαγγελέα του Μιζούρι μέχρι την τελευταία στιγμή να την κρατήσει πίσω από τα κάγκελα.

Η Σάντρα Χέμε, 64 χρόνων, αφέθηκε ελεύθερη χθες από τη φυλακή Τσίλικοθε και ξαναβρέθηκε με την οικογένειά της σε ένα κοντινό πάρκο, όπου αγκάλιασε την αδερφή, την κόρη και την εγγονή της.

«Ήσουν απλώς μωρό όταν η μαμά σου μου έστειλε μια φωτογραφία σου», είπε. «Έμοιαζες ακριβώς στη μαμά σου όταν ήσουν μικρή και της μοιάζεις ακόμα», είπε στην εγγονή της.

Η Χέμε ήταν η μακροβιότερη άδικα φυλακισμένη γυναίκα που ήταν γνωστή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νομική ομάδα της στο Innocence Project.

Ο δικαστής αποφάνθηκε αρχικά στις 14 Ιουνίου ότι οι δικηγόροι της Χέμε είχαν τεκμηριώσει «σαφείς και πειστικές αποδείξεις» της «πραγματικής αθωότητας» και ανέτρεψε την καταδίκη της. Ωστόσο, σύμφωνα με το AS Press, η απελευθέρωσή της πολεμήθηκε ως την τελευταία στιγμή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
Σοκ στην Κυψέλη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την σεξουαλική επίθεση 64χρονου σε 25χρονες δίδυμες – Ξυλοκόπησε τη μητέρα τους
Φρίκη στην Κυψέλη: Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο από την επίθεση του 64χρονου στις 25χρονες δίδυμες
Σοκ στην Κυψέλη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την σεξουαλική επίθεση 64χρονου σε 25χρονες δίδυμες – Ξυλοκόπησε τη μητέρα τους
ηλικιωμένοι
Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση σε πολίτες άνω των 65 ετών και ΑμεΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις
Πολίτες άνω των 65 ετών και άτομα με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή άνω του 50% μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση σε πολίτες άνω των 65 ετών και ΑμεΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις