Τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίας υποψήφια των εκλογών, αφού δημοσιεύτηκε φωτογραφία της που τη δείχνει να φορά ναζιστικά διακριτικά.
Η Λουντιβίν Νταούντι, υποψήφια στην 1η εκλογική περιφέρεια του Καλνταβός στη βορειοδυτική Γαλλία, έλαβε σχεδόν το 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας την Κυριακή, σύμφωνα με το Politico.
«Καμία ψήφος στους βρωμερούς φασίστες»
Η αντίπαλός της, η Έμμα Φουρό, υποψήφια του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου, δημοσίευσε τη Δευτέρα στο X ένα στιγμιότυπο από μια ανάρτηση στο Facebook από τον λογαριασμό της Νταούντι που την έδειχνε να φοράει ένα καπέλο υπαξιωματικού της Luftwaffe (Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας) που είχε πάνω τη σβάστικα.
Τι ισχυρίστηκε η ναζίστρια υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού
Αξιωματούχος του Εθνικού Συναγερμού ανακοίνωσε πως η Νταούντι δεν αρνείται ότι φορούσε τα ναζιστικά διακριτικά και υποστήριξε πως «τράβηξε αυτή τη φωτογραφία πριν από αρκετά χρόνια σε μια έκθεση όπλων».
🚨Ludivine Daoudi, la candidate du RN sur la 1e circonscription du Calvados, est portée disparue depuis le début de la campagne.
— Emma Fourreau (@emma_frr) July 1, 2024
Quand on regarde ses réseaux sociaux, on comprend mieux pourquoi.
Le 7 juillet, pas une seule voix pour ces immondes fascistes. pic.twitter.com/qRL8hwLZwm
«Πράγματι, συμφωνεί ότι η φωτογραφία είναι κακόγουστη», είπε, προσθέτοντας ότι «η υποψηφιότητά της θα αποσυρθεί σήμερα».
Παράλληλα, μια άλλη υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού στην 1η εκλογική περιφέρεια της Μαγιέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, προκάλεσε αντιδράσεις τη Δευτέρα με σχόλιά της.
Η Πολ Βαουρέ ντε Σοράς, η οποία ήρθε δεύτερη με 29% των ψήφων του πρώτου γύρου, δήλωσε ότι ο Εθνικός Συναγερμός έχει «Εβραίους, Μουσουλμάνους, Ισπανούς» μεταξύ των μελών του.
«Έχω έναν Εβραίο ως οφθαλμίατρο και έναν μουσουλμάνο ως οδοντίατρο», δήλωσε.