netflix
Τι εξετάζει η εταιρία

Το Netflix είναι από τις ισχυρότερες υπηρεσίες streaming παγκοσμίως, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν αποδείχτηκαν απολύτως ρόδινα για την εταιρία καθώς υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένης και μιας συστηματικής προσπάθειας πάταξης του διαμοιρασμού κωδικών πρόσβασης.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το Netflix προχώρησε στη σημαντικότερη αλλαγή, με την προσθήκη συνδρομητικού πακέτου βασισμένου στην προβολή διαφημίσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρία φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες του, με την ενσωμάτωση διαφημίσεων στην όλη διαδικασία, σε επιλεγμένες αγορές, κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία.

Η εταιρία δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις, ενώ η όλη συζήτηση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για απίθανο σενάριο, καθώς το Netflix έχει ήδη πειραματιστεί με μια δωρεάν επιλογή στην Κένυα, αν και προχώρησε στον τερματισμό της πέρυσι. Όπως και σε εκείνη την περίπτωση, εικάζεται ότι στο δωρεάν πλάνο κατά πάσα πιθανότητα οι επιλογές θα είναι πολύ πιο περιορισμένες ως προς το διαθέσιμο περιεχόμενο, σε σχέση με ένα κλασικό συνδρομητικό πακέτο.

Η διαφορά, αυτή τη φορά, είναι πως το Netflix τώρα δεν φαίνεται να προσανατολίζεται σε αναδυόμενες αγορές, αλλά να στοχεύσει σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία. Το ρεπορτάζ θέλει την εταιρία να μην εξετάζει μια τέτοια περίπτωση για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί ήδη αγγίζει το μέγιστο των δυνατοτήτων του μέσω των υφιστάμενων συνδρομητικών πακέτων.

Το σκεπτικό θα ήταν να προσφερθεί μια τέτοια δυνατότητα σε χώρες όπου το Netflix δεν έχει πιάσει ακόμη το μέγιστο των δυνατοτήτων του σε επίπεδο συνδρομητών, για λόγους που έχουν να κάνουν με το κόστος των συνδρομών ή τη δυσκολία πληρωμών. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι στη Γερμανία η χρήση των μετρητών είναι ακόμη αρκετά διαδεδομένη, άρα οι πιστωτικές όχι τόσο συνήθεις όσο σε άλλες χώρες. Επομένως, μια δωρεάν επιλογή εκεί θα μπορούσε να είναι περισσότερο δελεαστική. Παράλληλα, ένα δωρεάν πλάνο θα μπορούσε να δελεάσει νέους πελάτες οι οποίοι στην πορεία θα προτιμήσουν ένα κλασικό συνδρομητικό πακέτο, καθώς εκτιμούν περισσότερο τα όσα έχει να προσφέρει το Netflix.

Επί τους παρόντος, όλα τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα των εικασιών, όμως οπωσδήποτε δεν ηχούν και τόσο τραβηγμένα. Το Netflix πιθανότατα εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε επίπεδο διαφημιστικών εσόδων, επομένως μια τέτοια εξέλιξη φαντάζει απόλυτα λογική, εφόσον η εταιρία θέλει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthoi-peinas
Κομισιόν για έλλειψη εκπαιδευτικών: Φταίει η χαμηλή "ελκυστικότητα" και όχι οι μισθοί!
Καμία αναφορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών
Κομισιόν για έλλειψη εκπαιδευτικών: Φταίει η χαμηλή "ελκυστικότητα" και όχι οι μισθοί!
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Παιδιά και εκπαιδευτικοί να πείτε το «μεγάλο ΟΧΙ» σε κάθε μορφή βίας
«Να συμβάλετε στο σπάσιμο του κύκλου βίας» - Το κάλεσμα της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της...
Σοφία Ζαχαράκη: Παιδιά και εκπαιδευτικοί να πείτε το «μεγάλο ΟΧΙ» σε κάθε μορφή βίας
Σχολικό βιβλίο Γλώσσας
«Έβαζε τα παιδιά να ζωγραφίζουν σταυρούς και αγίους» - Σάλος με τη δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο για θωπεία
Απίστευτες καταγγελίες από γονείς - Η δασκάλα ήθελε να κάνει μήνυση, αλλά απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 8 ετών
«Έβαζε τα παιδιά να ζωγραφίζουν σταυρούς και αγίους» - Σάλος με τη δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο για θωπεία
Εκλογές
Φιλόλογοι Ηρακλείου: Εκλογές την Κυριακή 23/11 – Τέλος η θητεία του ΔΣ της ΕΦΝΗ
Η Ένωση Φιλολόγων καλεί σε εξ αναβολής Γενική Συνέλευση για τον απολογισμό και την ανάδειξη νέου ΔΣ
Φιλόλογοι Ηρακλείου: Εκλογές την Κυριακή 23/11 – Τέλος η θητεία του ΔΣ της ΕΦΝΗ