netflix
Τι εξετάζει η εταιρία

Το Netflix είναι από τις ισχυρότερες υπηρεσίες streaming παγκοσμίως, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν αποδείχτηκαν απολύτως ρόδινα για την εταιρία καθώς υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένης και μιας συστηματικής προσπάθειας πάταξης του διαμοιρασμού κωδικών πρόσβασης.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το Netflix προχώρησε στη σημαντικότερη αλλαγή, με την προσθήκη συνδρομητικού πακέτου βασισμένου στην προβολή διαφημίσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρία φέρεται να εξετάζει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες του, με την ενσωμάτωση διαφημίσεων στην όλη διαδικασία, σε επιλεγμένες αγορές, κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία.

Η εταιρία δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις, ενώ η όλη συζήτηση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για απίθανο σενάριο, καθώς το Netflix έχει ήδη πειραματιστεί με μια δωρεάν επιλογή στην Κένυα, αν και προχώρησε στον τερματισμό της πέρυσι. Όπως και σε εκείνη την περίπτωση, εικάζεται ότι στο δωρεάν πλάνο κατά πάσα πιθανότητα οι επιλογές θα είναι πολύ πιο περιορισμένες ως προς το διαθέσιμο περιεχόμενο, σε σχέση με ένα κλασικό συνδρομητικό πακέτο.

Η διαφορά, αυτή τη φορά, είναι πως το Netflix τώρα δεν φαίνεται να προσανατολίζεται σε αναδυόμενες αγορές, αλλά να στοχεύσει σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία. Το ρεπορτάζ θέλει την εταιρία να μην εξετάζει μια τέτοια περίπτωση για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί ήδη αγγίζει το μέγιστο των δυνατοτήτων του μέσω των υφιστάμενων συνδρομητικών πακέτων.

Το σκεπτικό θα ήταν να προσφερθεί μια τέτοια δυνατότητα σε χώρες όπου το Netflix δεν έχει πιάσει ακόμη το μέγιστο των δυνατοτήτων του σε επίπεδο συνδρομητών, για λόγους που έχουν να κάνουν με το κόστος των συνδρομών ή τη δυσκολία πληρωμών. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι στη Γερμανία η χρήση των μετρητών είναι ακόμη αρκετά διαδεδομένη, άρα οι πιστωτικές όχι τόσο συνήθεις όσο σε άλλες χώρες. Επομένως, μια δωρεάν επιλογή εκεί θα μπορούσε να είναι περισσότερο δελεαστική. Παράλληλα, ένα δωρεάν πλάνο θα μπορούσε να δελεάσει νέους πελάτες οι οποίοι στην πορεία θα προτιμήσουν ένα κλασικό συνδρομητικό πακέτο, καθώς εκτιμούν περισσότερο τα όσα έχει να προσφέρει το Netflix.

Επί τους παρόντος, όλα τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα των εικασιών, όμως οπωσδήποτε δεν ηχούν και τόσο τραβηγμένα. Το Netflix πιθανότατα εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε επίπεδο διαφημιστικών εσόδων, επομένως μια τέτοια εξέλιξη φαντάζει απόλυτα λογική, εφόσον η εταιρία θέλει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές για τη νέα βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου
Οργή των Πρυτανικών Αρχών για τον βανδαλισμό: «Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας αποτελεί κομμάτι της θεσμικής μνήμης του ΑΠΘ»
ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές για τη νέα βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου
Αριστερά ο νεκρός 17χρονος στο Λουτράκι
Λουτράκι: Ο 17χρονος γύρισε σπίτι μαχαιρωμένος, έπεσε για ύπνο και τον βρήκαν νεκρό το πρωί
Τον βρήκε νεκρό ο αδερφός του τα ξημερώματα – Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τη συμπλοκή και τον δεύτερο τραυματία
Λουτράκι: Ο 17χρονος γύρισε σπίτι μαχαιρωμένος, έπεσε για ύπνο και τον βρήκαν νεκρό το πρωί
Τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη σειρά
Νέο Voucher ΔΥΠΑ: Αν εργάζεσαι παίρνεις Επίδομα - Σαρωτικό το ενδιαφέρον
Στα ύψη το ενδιαφέρον από χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για το εξ αποστάσεως voucher κατάρτισης που αναμένεται να βγει τις επόμενες...
Νέο Voucher ΔΥΠΑ: Αν εργάζεσαι παίρνεις Επίδομα - Σαρωτικό το ενδιαφέρον
Ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στη Βουλή
ΑΣΕΠ: Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
Το σχέδιο Λιβάνιου για «λίφτινγκ» στις θέσεις ευθύνης μέσω ΑΣΕΠ – Πώς τα τεστ δεξιοτήτων και οι «βινιέτες» θα κρίνουν τμηματάρχες και διευθυντές
ΑΣΕΠ: Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο