ντραμς
Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρο της 12χρονης Aubrey

Η 12χρονη Aubrey Sauvie δεν άφησε ποτέ την έλλειψη χεριών να σταθεί εμπόδιο στην επιδίωξη των ενδιαφερόντων της, είτε αυτό ήταν το Tae Kwon Do, η τέχνη ή το μακιγιάζ. Γεννημένη με συγγενή ακρωτηριασμό, χωρίς χέρια από τους αγκώνες και κάτω και χωρίς δάχτυλα στο ένα πόδι της, έδειξε από πολύ νωρίς που στην οικογένειά της ότι θα καταφέρει μόνη της και θα πετύχει κάθε της στόχο.

«Είναι μόνο ένα μέρος του εαυτού μου», είπε η Aubrey Sauvie στο WKRN. «Δεν με καθόρισε ολοκληρωτικά. Ήταν σίγουρα μια πρόκληση να μάθω, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και πιο εύκολο μέχρι που δεν ήταν καθόλου δύσκολο».

Πράγματι, το οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών είναι γεμάτο με φωτογραφίες της σε διαγωνισμούς χορού, που σπάει σανίδες με ένα ιπτάμενο πλάγιο λάκτισμα ή είναι παραταγμένη μπροστά από τα ντραμς της με το σχολικό της συγκρότημα, με τις μπαγκέτες κολλημένες στις πτυχές των αγκώνων της.

Στα ντραμς όμως όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να πετύχει τα αποτελέσματα που ήθελε, καθώς ο ήχος δεν ήταν σωστός. Ο δάσκαλος της μπάντας στο γυμνάσιο της Aubrey τη συνέστησε ως υποψήφια για το πρόγραμμα του Tennessee Tech University, Engineering for Kids, όπου 10 φοιτητές αποφάσισαν να κάνουν ένα έργο για τη δημιουργία ενός ζεύγους προσαρμοσμένων προσθετικών ώστε να μπορέσει να παίζει ντραμς.

«Έτσι παίζει ντραμς; Παίζει και μπαγκέτες;» θυμάται να αναρωτιέται ένας φοιτητής μηχανολογίας στο Tennessee Tech Zάκαρι Χένσον στο ABC καθώς θυμόταν τη διαδικασία σκέψης του. «Παίζει ξυλόφωνο; Κάτι τέτοιο. Λοιπόν, θα πρέπει να έχει διαφορετικές λαβές; Πώς θα στερεωθούν; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που σκεφτόμαστε».

Η λύση, όπως είδαν, ήταν ένα ζεύγος ανθεκτικών αλλά εύκαμπτων προσαρμοσμένων προσθετικών με εναλλασσόμενες λαβές, εκτυπωμένο σε 3D, κάτι που ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Tennessee Στίφεν Κάνφιλντ είπε ότι ήταν μια λήψη στο εκατομμύριο.

Οι φοιτητές συνέχισαν να εργάζονται όλο το εξάμηνο λαμβάνοντας μετρήσεις και δοκιμάζοντας πρωτότυπα προτού το ένα στο εκατομμύριο πλάνο τους αποδειχτεί επιτυχία- ξαφνιάζοντας τους ίδιους, όσο και την ίδια την Aubrey. Τώρα η νεαρή ντράμερ ακούει υπέροχο και σωστό ήχο, οραματίζεται ένα πλήρες drum kit και σχεδιάζει τον επόμενο στόχο της.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός για την υπόθεση των Αμπελοκήπων: «Δεν έχω καμία σχέση με την έκρηξη»
Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την έκρηξη στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων ο Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός για την υπόθεση των Αμπελοκήπων: «Δεν έχω καμία σχέση με την έκρηξη»
τηλε
Ψηφιακό αρχείο μαθητή: Ένα διαρκές «κυνήγι» δεξιοτήτων από το νηπιαγωγείο στο μικροσκόπιο των εκπαιδευτικών
Το νέο προαπαιτούμενο για το Πανεπιστήμιο και οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ
Ψηφιακό αρχείο μαθητή: Ένα διαρκές «κυνήγι» δεξιοτήτων από το νηπιαγωγείο στο μικροσκόπιο των εκπαιδευτικών
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Επιμόρφωση επιπέδου ΤΠΕ Β1 και Β2: Ξεκινούν τα προγράμματα για 5.775 εκπαιδευτικούς
Πάνω από 10.000 αιτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με το πρόγραμμα να ενσωματώνει πλέον και την εκπαιδευτική αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Επιμόρφωση επιπέδου ΤΠΕ Β1 και Β2: Ξεκινούν τα προγράμματα για 5.775 εκπαιδευτικούς