israel
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο κέντρο της Ράφα τα ισραηλινά στρατεύματα - Φόβοι για μακελειό

Παρά την διεθνή κατακραυγή και την εντολή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα, όπου βρίσκονται εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή, στο κέντρο της πόλης Ράφα, νότια της Γάζας, έφθασαν ισραηλινά τανκς. 

Τα τανκς βρίσκονται κοντά στο τέμενος Al-Awda, ένα κεντρικό ορόσημο της Ράφα, όπως μεταδίδει το Reuters. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν να επιχειρούν στην περιοχή χωρίς να σχολιάσει κάτι άλλο. Μάρτυρες στη Ράφα δήλωσαν σε διεθνή Μέσα ότι ο ισραηλινός στρατός μεταφέρει μη επανδρωμένα τεθωρακισμένα οχήματα (με τηλεχειρισμό) και δεν υπήρχαν προς το παρόν ενδείξεις στρατιωτών εντός των οχημάτων. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη με αεροπορικές επιδρομές και τανκς, παρά τη διεθνή κατακραυγή μετά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό. 

Από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή του  στη Ράφα καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης με την Αίγυπτο, πριν από τρεις εβδομάδες, τανκς είχαν μεταβεί στις παρυφές της πόλης και εισήλθαν σε ορισμένες από τις ανατολικές συνοικίες της, αλλά δεν είχαν εισέλθει ακόμη στον κεντρικό άξονα. 

Κανένα σχόλιο από τον στρατό του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί επί του παρόντος σε κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για την επιχείρηση στη Ράφα εντός των επομένων ωρών, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Κατά την ίδια πηγή, στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ συνέχισαν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στους 45 οι νεκροί από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ράφα – Πλήρη διερεύνηση ζητεί ο ΟΗΕ

Στο μεταξύ, τη διενέργεια «πλήρους και διαφανούς» έρευνας ζήτησε χθες, Δευτέρα, από το Ισραήλ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή έπειτα από το ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα.

Από την ισραηλινή επίθεση έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Δικαιολογίες Νετανιάχου: «Τραγικό δυστύχημα» η πυρκαγιά από το ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «τραγικό δυστύχημα» την πυρκαγιά που προκλήθηκε λόγω του ισραηλινού πλήγματος.

«Στη Ράφα έχουμε ήδη απομακρύνει περίπου ένα εκατομμύριο αμάχους, αλλά παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα», είπε χθες, Δευτέρα, ο Νετανιάχου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιτυε
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία: Τεχνητή νοημοσύνη, ηχητικά βιβλία και «panic button» στα σχολεία
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ