ζωγράφος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το παιδί-θαύμα, το οποίο κλείνει τα δύο του χρόνια τον Ιούλιο, έχει πουλήσει 15 πίνακες σε όλη τη μέχρι τώρα πορεία του και πρόκειται να διοργανώσει σύντομα μια δημοπρασία

Ο Ace-Liam Nana Sam Ankrah πέτυχε το απίστευτο κατόρθωμα σε ηλικία 1 έτους και 152 ημερών: μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες και αναγνωρίστηκε επίσημα ως ο νεότερος άνδρας ζωγράφος στον κόσμο και μάλιστα επιτυχημένος, καθώς έχει ήδη πουλήσει τους πρώτους του πίνακες.

Η μητέρα του μικρού παιδιού από τη Γκάνα δήλωσε στο BBC ότι είναι περήφανη για την καλλιτεχνική ικανότητα του γιου της και ελπίζει ότι μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο της τέχνης.

«Ξέρει ήδη ποια χρώματα συμπληρώνουν το ένα το άλλο», δήλωσε η μητέρα του Chantelle Kuukua Eghan, η οποία είναι και η ίδια καλλιτέχνης και πρόσθεσε ότι συνειδητοποίησε για πρώτη φορά το ταλέντο του όταν ήταν μόλις έξι μηνών.

Για να δικαιωθεί το ρεκόρ, το GWR δήλωσε ότι ο Ace-Liam έπρεπε να συμμετέχει σε μια επαγγελματική έκθεση που ήταν ανοιχτή στο κοινό και να πουλάει τη δουλειά του.
Πρόσθεσε ότι το έργο έπρεπε να γίνει σε επαγγελματικό επίπεδο και να παρουσιαστούν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το έκανε μόνος του. Το έργο του Ace-Liam εκτέθηκε στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην πρωτεύουσα Άκρα, από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τις αρχές Ιανουαρίου. 

Πούλησε τα εννέα από τα 10 έργα που εκτέθηκαν και μάλιστα έλαβε παραγγελία από την Πρώτη Κυρία, Rebecca Akufo-Addo, η οποία παρακολούθησε την έκθεση.

Το παιδί-θαύμα, το οποίο κλείνει τα δύο του χρόνια τον Ιούλιο, έχει πουλήσει 15 πίνακες σε όλη τη μέχρι τώρα πορεία του και πρόκειται να διοργανώσει σύντομα μια δημοπρασία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολείο
Θερινές εφημερίες εκπαιδευτικών: Μετακινήσεις, έξοδα και ελλείψεις προσωπικού – Η αθέατη πλευρά της υποστελέχωσης των σχολείων
Για πολλούς εκπαιδευτικούς η θερινή εφημερία δεν σημαίνει απλώς μερικές ώρες παρουσίας στο σχολείο. Σημαίνει μετακινήσεις δεκάδων χιλιομέτρων,...
Θερινές εφημερίες εκπαιδευτικών: Μετακινήσεις, έξοδα και ελλείψεις προσωπικού – Η αθέατη πλευρά της υποστελέχωσης των σχολείων
Τάξη
Δημογραφικό και σχολεία: Οι αριθμοί αλλάζουν τον εκπαιδευτικό «χάρτη»
Λιγότερες γεννήσεις, μικρότερος μαθητικός πληθυσμός και νέος σχεδιασμός για την εκπαίδευση – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας
Δημογραφικό και σχολεία: Οι αριθμοί αλλάζουν τον εκπαιδευτικό «χάρτη»