giatros_paidi_ugeia
Μεγάλη ανησυχία για εξάπλωση της ασθένειας

Τέσσερις άνθρωποι εκτιμάται ότι πέθαναν μετά από μια μυστηριώδη ασθένεια που έχει εξαπλωθεί στη Νιγηρία.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και "τα παιδιά κινδυνεύουν" στη Ζαμφάρα της Νιγηρίας μετά από μια μακροχρόνια μάχη με μια άγνωστη ασθένεια. 177 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από την ασθένεια.

Η Δρ Aisha Anka, υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε τους θανάτους σε μια δήλωση στον Τύπο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Έχουν επίσης αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την ασθένεια και τα συμπτώματα που οδήγησαν στους θανάτους.

Κοιλιακοί πόνοι, καθώς και υγρό στην κοιλιά, πρήξιμο ήπατος και σπλήνας, πυρετός και γενική αδυναμία του σώματος καταγράφηκαν όλα ως συμπτώματα της νόσου που πιστεύεται ότι εξαπλώνεται στη Νιγηρία.

Ο Δρ Anka αργότερα επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί σε τρία χωριά, στο Maradun, το Shinkafi και το Gusau. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τα κρούσματα.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων έχει ενημερωθεί για τα ενημερωμένα κρούσματα και τους θανάτους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού μόλυνσης.

Η Δρ Anka πρόσθεσε: "Τα παιδιά επηρεάζονται κυρίως και τα κρούσματα σχετίζονται με κατανάλωση νερού. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι, έχουν εντοπιστεί 177 κρούσματα".

Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Gundutse στην πολιτεία Κάνο από μια μυστηριώδη ασθένεια. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η ασθένεια που άφησε νεκρούς γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους είναι η ίδια με την ασθένεια που κυριαρχεί στη Ζαμφάρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PANEPISTIMIO PATRON
Πανεπιστήμιο Πατρών: Υποχρεωτικό σεμινάριο Πληροφοριακής Παιδείας για όλους τους μεταπτυχιακούς από το 2025–2026
Η Σύγκλητος θεσμοθετεί νέο εκπαιδευτικό εργαλείο για σωστή έρευνα, βιβλιογραφία και αποφυγή λογοκλοπής
Πανεπιστήμιο Πατρών: Υποχρεωτικό σεμινάριο Πληροφοριακής Παιδείας για όλους τους μεταπτυχιακούς από το 2025–2026
Σχολείο
Πάτρα: Δύο 17χρονοι στα χέρια της Αστυνομίας μετά τον τραυματισμό 12χρονου από κροτίδα
Σοβαρό περιστατικό μέσα σε σχολικό συγκρότημα – Στο «Καραμανδάνειο» ο μαθητής για τις πρώτες βοήθειες
Πάτρα: Δύο 17χρονοι στα χέρια της Αστυνομίας μετά τον τραυματισμό 12χρονου από κροτίδα