Μοναχοί έλουσαν με μύρο σταυρό για να το πουλήσουν ως «θαύμα»

Για το μοναστήρι της ακολασίας και των στημένων «θαυμάτων», στη Μονή Αββακούμ, εξέδωσε ανακοίνωση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Η ανακοίνωση

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις φημολογούμενες απάτες, ατασθαλίες και κάθε είδους ανηθικότητες στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου.

Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανά της, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει της έρευνές τους. Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανένα αποδεκτά.

Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διακρίνετε όλοι τον θεσμό της Εκκλησίας από πρόσωπα ανάξια της αποστολής τους. Στην Εκκλησία υπάρχουν πάρα πολλοί κληρικοί που τιμούν την αποστολή τους. Η Εκκλησία, είμαι σίγουρος, θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση.

Εύχομαι όπως ο Θεός ευλογήσει την είσοδό μας στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μας αξιώσει να φθάσουμε απερίσπαστα στη Μεγάλη Εβδομάδα για να μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε τη Χάρη που απέρρευσε από τα Άχραντα Πάθη και την Τριήμερη Ανάσταση του Χριστού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
Στο 17,9% η «ψαλίδα» με το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 31,9% και «καμπανάκια» για Μαρία Καρυστιανού
παιδικη
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές
Σοβαρές καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά άνδρα – Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε επικίνδυνα περιστατικά, συνελήφθη μετά από νέο επεισόδιο
Αναστάτωση στο Περιστέρι: Στο στόχαστρο γυναίκες και παιδιά σε παιδικές χαρές