Δάσος
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει επίσης στα απολιθώματα τα κάποιων όντων που ζούσαν στο δάσος

Απολιθωμένα δέντρα που ανακαλύφθηκαν στη νοτιοδυτική Αγγλία ανήκουν στο παλαιότερο γνωστό δάσος της Γης, όπως έδειξε νέα μελέτη.

Τα απολιθώματα είναι ηλικίας 390 εκατομμυρίων ετών και ξεπερνούν σε ηλικία το απολιθωμένο δάσος Gilboa στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το οποίο χρονολογείται πριν από 386 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί το αρχαιότερο γνωστό δάσος στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευση τους οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Geological Society» η νέα ανακάλυψη υπογραμμίζει επίσης τις διαφορές μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων υποδηλώνοντας ότι εδραίωσαν τη θέση τους στον πλανήτη και αύξησαν την ποικιλομορφία τους μέσα σε πολύ λίγα εκατ. έτη λένε οι ερευνητές. Το δάσος στην Αγγλία διέθετε μόνο ένα είδος δέντρων που έμοιαζαν με φοίνικες και είχαν ύψος 2-4 μέτρα, ενώ το Gilboa διέθετε διάφορα είδη δέντρων και φυτών γενικότερα.

Απολιθωμένο δέντρο

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει επίσης στα απολιθώματα κάποια όντα που ζούσαν στο δάσος. Πρόκειται για μικρά αρθρόποδα και οι ερευνητές εκτιμούν ότι στη περιοχή που υπήρχαν εκείνη την χρονική περίοδο κάποιες λίμνες και ποταμοί μπορεί να βρεθούν κάποια απολιθώματα και ίχνη από αμφίβια ζώα και ψάρια εκείνης της εποχής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού