Παλαιστίνη
«Καθημερινά παρακολουθούμε απάνθρωπες σκηνές από το δράμα του παλαιστινιακού λαού. Εικόνες βιβλικής καταστροφής.  Πόλεις ισοπεδωμένες ,  σπίτια συντρίμμια,  υποδομές κατεστραμμένες, νοσοκομεία χωρίς  τα στοιχειώδη εφόδια για την περίθαλψη των τραυματιών»

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε μήνες από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους , περισσότεροι από 71.000 είναι οι τραυματίες, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Τα θύματα του πολέμου προέρχονται κυρίως από τον άμαχο πληθυσμό. Η  ισραηλινή κυβέρνηση του κ. Νετανιάχου   επιδιώκει τη συστηματική  εξόντωση των Παλαιστινίων. Στην προσπάθεια της  αυτή χρησιμοποιεί, όπως αποκαλύφθηκε, εξελιγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Ο στόχος του Ισραήλ   δεν είναι άλλος  από την  εκδίωξη του λαού της Παλαιστίνης  από τη Γάζα. 

Καθημερινά παρακολουθούμε απάνθρωπες σκηνές από το δράμα του παλαιστινιακού λαού. Εικόνες βιβλικής καταστροφής.  Πόλεις ισοπεδωμένες ,  σπίτια συντρίμμια,  υποδομές κατεστραμμένες, νοσοκομεία χωρίς  τα στοιχειώδη εφόδια για την περίθαλψη των τραυματιών. Έλλειψη τροφίμων, νερού, φαρμάκων, γάλακτος, ειδών υγιεινής. Επισιτιστική κρίση και ουρές για ένα γεύμα, όταν προσφέρεται. Άνθρωποι υποσιτισμένοι και αφυδατωμένοι τρώνε εδώ και μήνες ζωοτροφές για να επιβιώσουν.  Ο λιμός απλώνεται σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ λοιμοί απειλούν τους κατοίκους της. 

Η Διεθνείς Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων  καταγγέλλουν το Ισραήλ, γιατί εμποδίζει  να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.  Εικόνες τραγικές  έκαναν τον γύρο του κόσμου με ανθρώπους στα όρια της εξάντλησης να αναμένουν  στις παραλίες  ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αεροπλάνα. Μάννα εξ ουρανού.  Πριν από λίγες μέρες ο ισραηλινός στρατός σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας και ύβρεως  άνοιξε πυρ εναντίον αμάχων που περίμεναν να πάρουν λίγα τρόφιμα και νερό με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατό ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων επτακοσίων.

Παρά τις αντιδράσεις και τις καταδίκες από Διεθνείς  Οργανισμούς, κυβερνήσεις και απλούς πολίτες το Ισραήλ συνεχίζει το έργο της εθνοκάθαρσης. Ο κ. Νετανιάχου δηλώνει προκλητικά ότι η χώρα του θα πολεμήσει μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση της και προετοιμάζει χερσαία επίθεση στην πόλη Ράφα.  Εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι  σε έναν τεράστιο καταυλισμό περίπου ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες  Παλαιστίνιοι, από τα δυόμισι εκατομμύρια που ζούσαν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειοψηφία τους άμαχοι. Το Ισραήλ  ετοιμάζεται να τους  «αλέσει», καθώς δεν υπάρχει ασφαλής έξοδος διαφυγής προς την Αίγυπτο.

Στην Παλαιστίνη, λοιπόν, το Διεθνές Δίκαιο έχει κατ’ επανάληψη καταπατηθεί και στις κραυγές και στις εκκλήσεις των απελπισμένων η διεθνής κοινότητα κωφεύει. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν από τις πρώτες που αναγνώρισαν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα . Από τότε σιγήν ιχθύος για την απάνθρωπη συμπεριφορά του εβραϊκού κράτους.  Αλλά και οι ηγέτες των Η.ΠΑ. και της Ε.Ε.  αρκούνται σε χαλαρές καταδίκες της ισραηλινής βαρβαρότητας. Δεν ξέρω μάλιστα αν στα κλειστά τους γραφεία  συζητούν  την πρόταση που έκανε στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ο Ισραηλινός  υπουργός Εξωτερικών  για τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού  στη Μεσόγειο , στο οποίο θα μεταφερθούν οι Παλαιστίνιοι!! Ένα είναι βέβαιο , ότι  όσο δε θα υπάρχουν πιέσεις στο Ισραήλ και απειλή κυρώσεων,  τόσο θα αποθρασύνεται  και θα συνεχίζει τις εγκληματικές του ενέργειες.

Είναι αλήθεια  ότι οι   συγκυρίες  και οι διεθνείς συσχετισμοί  δεν ευνοούν την Παλαιστίνη.  Είναι, ωστόσο, επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν διεθνείς πρωτοβουλίες για να σταματήσει σε πρώτη φάση  η αιματοχυσία στη Γάζα. Το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα δε σημαίνει  γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Ασφαλώς και δεν είναι σε καμιά περίπτωση αποδεκτές οι επιθέσεις  της Χαμάς στο φεστιβάλ νεολαίας  και στα κιμπούτς, οι δολοφονίες, οι βιασμοί και η απαγωγή αθώων πολιτών, γεγονότα τα οποία ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ισραηλινών, αλλά, επίσης,   είναι  απολύτως καταδικαστέα η αντίδραση ενός οργανωμένου στρατού απέναντι  στους αμάχους.  Αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι εγκλήματα  πολέμου για τα οποία χρειάζεται  να αποδοκιμαστεί  ρητά και ξεκάθαρα το Ισραήλ και να λογοδοτήσει. Σε δεύτερο στάδιο  απαιτείται  να προετοιμαστεί ένα σοβαρό σχέδιο για την οριστική  επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος. Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται και πρέπει να αποκτήσουν πατρίδα. Είναι η μόνη  λύση για την πολύπαθη περιοχή και για τον γενναίο και περήφανο  λαό της Παλαιστίνης.

*Γιάννης Ανδρουλιδάκης, εκπαιδευτικός στο 1ο  Γυμνάσιο Καλαμάτας
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυγείο
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο
Δείτε τέσσερα τρόφιμα, που καλό είναι να καταναλώνονται αυθημερόν μετά την προμήθειά τους ή έστω την επόμενη μέρα
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο