Τζόρτζια Μελόνι
«Όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί γκλοπ σε νέα παιδιά, αυτό αποτελεί αποτυχία», είπε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπέρ των αστυνομικών δυνάμεων τάχθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, έξι μέρες μετά τον τραυματισμό φοιτητών και μαθητών σε πορείες που οργανώθηκαν στη Φλωρεντία και την Πίζα

Αιτία της παρέμβασής της ήταν παράλληλα και επίθεση ομάδας ατόμων την Τετάρτη κατά αστυνομικών που μετέφεραν με όχημά τους παράτυπο μετανάστη του οποίου είχε αποφασιστεί η απέλαση.

«Το να αποσύρουμε την υποστήριξή των δημοκρατικών θεσμών της χώρας προς όσους κάθε ημέρα θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους για να εγγυηθούν την δική μας, είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο», δήλωσε η Μελόνι.

Ματαρέλα: «Αποτυχία όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί γκλοπ σε νέα παιδιά»

Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι η δήλωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού έγινε πέντε ημέρες μετά την παρέμβαση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος υπογράμμισε ότι «όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί γκλοπ σε νέα παιδιά, αυτό αποτελεί αποτυχία» και ότι «το κύρος της αστυνομίας δεν μετριέται με γκλοπ».

Χθες ανακοινώθηκε παράλληλα η μετάθεση στελέχους της αστυνομίας, το οποίο είχε δώσει εντολή για μετάβαση αστυνομικών δυνάμεων στην Φλωρεντία και την Πίζα την ημέρα των διαδηλώσεων των φοιτητών και μαθητών υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Πηγές της αστυνομίας διέψευσαν πάντως ότι η απόφαση μετάθεσης σχετίζεται με τον τραυματισμό 18 συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.

Χθες, ομάδα ατόμων περικύκλωσε περιπολικό στο Τορίνο, μέσα στο οποίο βρισκόταν παράτυπος μετανάστης προς απέλαση. Στη συνέχεια, προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να ανοίξουν το όχημα για να επιτρέψουν στον άνδρα να απομακρυνθεί και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Στο στόχαστρο της «Συσπείρωσης» η καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης και η απουσία θέσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Έκρηξη σε σπίτι στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από την οποία τραυματίστηκαν αστυνομικοί
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)
Η στιγμή που η κατοικία ισοπεδώνεται μόλις οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)