lemonia_freska
Το λεμόνι είναι από το 1739

Ένα λεμόνι 285 ετών βγήκε στο σφυρί στο Νιούπορτ της Αγγλίας από τον οίκο δημοπρασιών Brettells Auctioneers & Valuers και κατάφερε να «πιάσει» 1.800 δολάρια.

Ο οίκος δημοπρασιών βρήκε το λεμόνι, το οποίο είναι από το 1739 κρυμμένο σε ένα ντουλάπι του 19ου αιώνα. Το ντουλάπι βγήκε επίσης σε δημοπρασία, αλλά πωλήθηκε μόνο για περίπου 40 δολάρια.

«Σκεφτήκαμε ότι θα διασκεδάσουμε λίγο και θα βάλουμε [το λεμόνι] στη δημοπρασία με εκτίμηση £40-£60», δήλωσε ο δημοπράτης David Brettell, σύμφωνα με τη Sun. 

Ο καρπός έχει βαθύ καφέ χρώμα, αλλά εντυπωσιακά άθικτος. Ήταν σκαλισμένο με τις λέξεις: «Δόθηκε από τον κ. P Lu Franchini στις 4 Νοεμβρίου 1739 στη Miss E Baxter». Σύμφωνα με τη Sun το λεμόνι είναι πιθανό να μεταφέρθηκε στην Αγγλία ως ρομαντικό δώρο από την Ινδία.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε έναν «πόλεμο προσφορών» που οδήγησε την τελική τιμή του αρχαίου φρούτου να φτάσει στα 1.800 δολάρια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος Παχέος Εντέρου
Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι 5 «ύπουλες» συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο
Κορυφαία γαστρεντερολόγος του Harvard αποκαλύπτει όσα διπλασιάζουν τον κίνδυνο για καρκίνος παχέος εντέρου σε νέους
Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι 5 «ύπουλες» συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο