Σφαγή σε αστυνομικό τμήμα
Σφαγή σε αστυνομικό τμήμα

Δέκα αστυνομικοί βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν δεκάδες ένοπλοι εναντίον του τμήματός τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Η επίθεση είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα της Τσοντουάν, στην περιφέρεια Ντέρα Ισμαήλ Χαν.

«Πάνω από 30 τρομοκράτες εξαπέλυσαν επίθεση από τρεις κατευθύνσεις» και οι «ανταλλαγές πυρών» διήρκεσαν «πάνω από δυόμισι ώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχτάρ Χαγιάτ Γκανταπούρ, επικεφαλής της πακιστανικής αστυνομίας στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Το Πακιστάν είναι αντιμέτωπο με αναζωπύρωση της βίας των ισλαμιστών εξτρεμιστών, ειδικά των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, από το 2022, όταν κατέρρευσε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις αρχές και το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΚΤΠ).

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε στις 03:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Οι δράστες αρχικά έβαλαν στο στόχαστρο φρουρούς με πυρά ελεύθερων σκοπευτών προτού εξαπολύσουν έφοδο, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων χειροβομβίδες.

Η επίθεση διαπράχθηκε λίγα 24ωρα προτού διεξαχθούν εκλογές στο Πακιστάν, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko5-8.jpg
Αίγινα: 16χρονη έβγαλε μαχαίρι σε συμμαθητές της – Συνελήφθη και η μητέρα της
Σκηνές πανικού σε στάση λεωφορείου στην Αίγινα όταν 16χρονη έβγαλε μαχαίρι μπροστά στους συμμαθητές της
Αίγινα: 16χρονη έβγαλε μαχαίρι σε συμμαθητές της – Συνελήφθη και η μητέρα της
Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κικίλιας από Δελφούς: 57 εκατ. ευρώ για τη συγκράτηση στις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Ο Υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε 500 προσλήψεις στο Λιμενικό και μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στα εισιτήρια
Κικίλιας από Δελφούς: 57 εκατ. ευρώ για τη συγκράτηση στις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια