ιδιωτικα πνεπιστημια
Όπως σημειώνει το Bloomberg, καθώς το κόστος των κολεγίων αυξάνεται, εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να πληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια

Στα κοινοτικά κολέγια και τα ιδρύματα που προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση ωθούνται ολοένα και περισσότεροι φοιτητές στις ΗΠΑ, λόγω του υψηλού κόστους σπουδών στα ιδιωτικά κολέγια της χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά από μια απότομη μείωση κατά την περίοδο της πανδημίας, οι εγγραφές στα κοινοτικά κολέγια αυξήθηκαν κατά 2,6% το 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, τροφοδοτούμενες από μια αύξηση 16% στα διετή ιδρύματα με «υψηλή εστίαση σε επαγγελματικά προγράμματα», σύμφωνα με τα στοιχεία από το National Student Clearinghouse.

Συνολικά, οι εγγραφές σε προπτυχιακά προγράμματα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 176.000 φοιτητές. Και ενώ αυτή ήταν η πρώτη αύξηση μετά την πανδημία, εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο «κενές θέσεις στα πανεπιστήμια σήμερα που ήταν γεμάτες πριν από πέντε χρόνια» – όπως δήλωσε ο Doug Shapiro, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, καθώς το κόστος των κολεγίων αυξάνεται και εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να πληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν κατά πόσον τα τετραετή προγράμματα σπουδών αξίζουν τον κόπο, ειδικά σε τομείς που δεν οδηγούν σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Δάνεια μέχρι τα βαθιά γεράματα

Το κόστος σπουδών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα στις ΗΠΑ, με χιλιάδες Αμερικανούς να «καταδιώκονται» από ένα δυσβάσταχτο χρέος μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Όπως ανέφερε σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Bloomberg, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι του χρέους του 1,7 τρις δολαρίων από φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ το διατηρούν ηλικιωμένοι Αμερικανοί. Σήμερα υπάρχουν περίπου 8,7 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας άνω των 50 ετών που εξακολουθούν να αποπληρώνουν δάνεια σπουδών και το χρέος τους έχει αυξηθεί κατά περίπου 50% από το 2017.

Πηγή: ΟΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγκαλιά
Οι άνθρωποι είναι...
Κι αν αύριο δεν ξυπνούσες από το ξυπνητήρι σου, αλλά από τις σειρήνες του πολέμου θα το άντεχες;
Οι άνθρωποι είναι...
Κολάζ με φωτογραφίες φοιτητών και στο βάθος αμφιθέατρο πανεπιστημίου
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Η επιστροφή στα θρανία ως πράξη υπέρβασης – Συγκλονιστικές ιστορίες ζωής από ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι η δίψα για γνώση δεν γνωρίζει ημερομηνία...
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία