κλιμτ
Η αξία είναι περισσότερα από 54 εκατομμύρια δολάρια

Στη Βιέννη βρέθηκε πίνακας του Αυστριακού καλλιτέχνη Gustav Klimt, που πίστευαν ότι είχε χαθεί για περίπου 100 χρόνια. Το «Portrait of Fraulein Lieser» ανήκε κάποτε σε μια εβραϊκή οικογένεια στην Αυστρία και εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια το 1925.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η μοίρα του πίνακα μετά το 1925 είναι ασαφής, αλλά η οικογένεια των σημερινών ιδιοκτητών κατείχε τον πίνακα από τη δεκαετία του 1960. Ο οίκος δημοπρασιών «im Kinsky» υπολογίζει την αξία του πίνακα σε περισσότερα από 54 εκατομμύρια δολάρια (42 εκατομμύρια λίρες).

«Ένας πίνακας τέτοιας σπανιότητας, καλλιτεχνικής σημασίας και αξίας δεν ήταν διαθέσιμος στην αγορά τέχνης στην Κεντρική Ευρώπη εδώ και δεκαετίες», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου, σύμφωνα με το BBC.

Μάλιστα το πορτρέτο θα δημοπρατηθεί τώρα στις 24 Απριλίου για λογαριασμό των ιδιοκτητών και των νόμιμων διαδόχων της οικογένειας Lieser. Πριν από τη δημοπρασία, ο πίνακας θα παρουσιαστεί σε διάφορες διεθνείς τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Γερμανίας και του Χονγκ Κονγκ.

Το πορτρέτο ανήκε κάποτε στην οικογένεια Lieser, οι οποίοι ήταν εύποροι Εβραίοι βιομήχανοι που ζούσαν στη Βιέννη.

Ένας δικηγόρος τέχνης δήλωσε στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ότι μέχρι στιγμής δεν είχαν βρει στοιχεία ότι το έργο είχε λεηλατηθεί ή κλαπεί πριν ή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνεται πως οι δημιουργίες του Klimt έχουν δημοπρατηθεί στο παρελθόν για πολλά εκατομμύρια. Το έργο του "Lady with a Fan" πωλήθηκε για 85,3 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο, καθιστώντας το το πιο πολύτιμο έργο τέχνης που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη.

κλιμτ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία»: Οι επίμονες δηλώσεις Τραμπ, η οργή της Δανίας και το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Αρκτική
Γιατί θέλει διακαώς τη Γροιλανδία ο Ντόναλντ Τραμπ: Η ιστορία του νησιού με τους σπάνιους πόρους
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία»: Οι επίμονες δηλώσεις Τραμπ, η οργή της Δανίας και το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Αρκτική
Συνταξιούχοι
Πρόωρη σύνταξη με βαρύ τίμημα: Πώς η ανεργία «ροκανίζει» τις συντάξεις και οδηγεί σε μόνιμες περικοπές
Ποιοι επιλέγουν πρόωρη σύνταξη: Οι μειωμένες αποδοχές και τα πέναλτι
Πρόωρη σύνταξη με βαρύ τίμημα: Πώς η ανεργία «ροκανίζει» τις συντάξεις και οδηγεί σε μόνιμες περικοπές