Poor thing - Δημοπρασία DVD
Ο θρίαμβος που σημείωσε στις Χρυσές σφαίρες έδωσε υπεραξία στο παρεμπόριο

Περισσότερα από 300 δολάρια για ένα DVD του «Poor Things» έδωσε πλειοδότης στη σελίδα του e-Bay, προκειμένου να αποτελεί ένας από τους πρώτους που κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή του την ταινία που ακόμη προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Ο θρίαμβος που σημείωσε στις Χρυσές σφαίρες, έδωσε υπεραξία στο παρεμπόριο με αποτέλεσμα μετά τη βράβευση της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, το μοναδικό DVD που υπήρχε διαθέσιμο στη γνωστή ιστοσελίδα να ξεπερνά τα 300 δολάρια.

Παρά την ικανοποίηση, ωστόσο, που προφανώς νιώθει ο χρήστης noodle418 έπειτα από την εν λόγω πώληση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και ένα αν το προϊόν είναι σπάνιο, κανονικά απαγορεύεται να εκμεταλλευτεί εμπορικά.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, σε μια εποχή που αρκετές χώρες έχουν βγει από τον χώρο της παραγωγής και διανομής οπτικών δίσκων, τα συγκεκριμένα DVD διανέμονται αποκλειστικά σε μέλη επιτροπών με μοναδικό στόχο και σκοπό την ψηφοφορία, τη στιγμή που υπάρχει ρητή απαγόρευση ως προς τη μεταπώληση, ενώ ακριβώς λόγω της σπανιότητας τους, οι συλλέκτες κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τα βρουν και να τα αποκτήσουν με κάθε τρόπο.

Ως εκ τούτου, τα στούντιο -δικαιολογημένα- έχουν εναντιωθεί σε αυτήν την πράξη, καθώς -όπως έχει παρατηρηθεί- πολλές φορές οι νέοι παραλήπτες τους δεν προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία του προϊόντος που αν και αγόρασαν, στην πραγματικότητα απαγορεύεται να το έχουν στην κατοχή τους.

Δεν είναι σπάνιες, μάλιστα, οι περιπτώσεις που από τους νέους κατόχους ταινίες συμπιέζονται και πειρατεύονται ακόμα και πριν βγουν στις αίθουσες.

Στο παρελθόν, η Ακαδημία έχει διαγράψει μέλος που δάνεισε ταινία σε μη δικαιούχο, ο οποίος στη συνέχεια την πειράτεψε. Έκτοτε, πολλά στούντιο επιλέγουν την ψηφιακή παραχώρηση ταινιών προς αξιολόγηση ή τα προσωπικά υδατογραφημένα δισκάκια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά ο Εθνικός Διάλογος για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
9 μήνες διαλόγου χωρίς αιφνιδιασμό στην Παιδεία - Τι ανακοινώνεται σήμερα
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά ο Εθνικός Διάλογος για το Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
παιδια
Reuters: Προς απαγόρευση των social media σε ανηλίκους και στην Ελλάδα
Η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από αυστηρά μέτρα για παιδιά κάτω των 15 ετών, στο πλαίσιο της προστασίας της ψυχικής υγείας και της ψηφιακής...
Reuters: Προς απαγόρευση των social media σε ανηλίκους και στην Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική (ονόματα)
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 5 έως και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026
Υπουργείο Παιδείας: Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική (ονόματα)