αιγυπτοσ ταφοι
Βίντεο και φωτογραφίες από μια ασυνήθιστη ανακάλυψη

Ένας τάφος ελληνορωμαϊκής εποχής με ελληνική μούμια ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Ασουάν της Αιγύπτου. Σε μια  ασυνήθιστη ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια χάλκινη πλάκα με το όνομα του άνδρα («Νικόστρατος») κοντά στο σώμα του.

Το εκπληκτικό εύρημα έγινε στο πλαίσιο ανασκαφών που ανέλαβε η Αιγυπτιο-ιταλική αποστολή στο Δυτικό Ασουάν στην περιοχή του Μαυσωλείου Αγά Χαν, όπως ανέφερε το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Αν και στο ταφικό συγκρότημα είχε γίνει επιδρομή στην αρχαιότητα, η μούμια του Έλληνα ήταν άθικτη, με ταφικά αντικείμενα όπως περίτεχνα αγγεία που βρέθηκαν μαζί με το σώμα. Στην είσοδο του τάφου βρέθηκε βωμός για θυσίες, ο οποίος περιείχε συνολικά είκοσι μούμιες.

Tomb with Greek Mummy Unearthed in Aswan, Egypt

Ο Έλληνας Νικόστρατος είχε ταφεί με χάλκινο περιδέραιο με το όνομα του.

Ο τάφος, για τον οποίο οι αρχαιολόγοι σε ανακοίνωσή τους λένε ότι ήταν «πολύ μεγάλος», είναι μέρος του συγκροτήματος του Μαυσωλείου Αγά Χαν, αλλά ήταν προηγουμένως άγνωστος στους ιστορικούς.

Η αρχαιολογική αποστολή που πραγματοποιήθηκε το 2021 διευθύνθηκε από την Patrizia Piacentini, καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας και Αιγυπτιακής αρχαιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, και τον Abdelmoneim Said, γενικό διευθυντή του Aswan and Nubia Antiquities (SCA)

Mummy tomb

Η κοινή ιταλο-αιγυπτιακή ομάδα εργάζεται από το 2019 στην περιοχή γύρω από το Μαυσωλείο του Αγά Χαν στη δυτική ακτή του Νείλου στο Ασουάν, όπου υπάρχουν περισσότεροι από τριακόσιοι τάφοι που χρονολογούνται από τον έκτο αιώνα π.Χ. έως τον τέταρτο αιώνα μ.Χ.

Αυτό περιλαμβάνει την Πτολεμαϊκή εποχή της αιγυπτιακής ιστορίας, όταν οι Αιγύπτιοι βασιλικοί παντρεύτηκαν με τους Έλληνες Πτολεμαίους, τους ηγεμόνες που ανέλαβαν τμήματα της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοποιηση 3.jpg
Ύποπτοι δεκαεπτά ανήλικοι για σεξουαλικές επιθέσεις «πολλών μηνών» σε βάρος 12χρονης
Από φόβο αντιποίνων, το κορίτσι δεν αποκάλυψε όσα βίωνε προτού τελικά τον Οκτώβριο τα εκμυστηρευτεί στη μητέρα της, η οποία κατέθεσε μήνυση.
Ύποπτοι δεκαεπτά ανήλικοι για σεξουαλικές επιθέσεις «πολλών μηνών» σε βάρος 12χρονης
paidi arrosto koronoios gripi
Γιατί επανέρχονται ξεχασμένες παιδικές ασθένειες, όπως η ιλαρά και ο κοκκύτης
Ιλαρά, κοκκύτης, σοβαρά περιστατικά μηνιγγίτιδας. Πώς γίνεται ασθένειες που προλαμβάνονται με τον παιδικό εμβολιασμό να είναι σε εξάρση
Γιατί επανέρχονται ξεχασμένες παιδικές ασθένειες, όπως η ιλαρά και ο κοκκύτης