Ισχυρός σεισμός καταγράφηκε σήμερα το πρωί στην Τουρκία. Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ. βόρειο-βορειοανατολικά της πόλης Μουδανιά, και 27 χλμ. βορειοδυτικά της Προύσας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χλμ.
Μέσω ανάρτησης στα social media, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε πως «στον σεισμό 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στα ανοικτά της Θάλασσας του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες, όλες οι ομάδες μας, οι αρμόδιοι φορείς, ιδιαίτερα το AFAD, στάλθηκαν στην περιοχή για αυτοψία. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης
Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά
Alfavita Newsroom