Σούνακ
Νέες δηλώσεις έκανε ο Ρίσι Σούνακ εις βάρος του Κυριάκου Μητσοκάκη

Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί μετά την ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο Ρίσι Σούνακ κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για «μεγαλομανία», αναφερόμενος στα Γλυπτά του Παρθενώνα, υπερασπιζόμενος στο βρετανικό κοινοβούλιο την απόφασή του να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή τους.

Τι ισχυρίστηκε

Παράλληλα, ο Σουνάκ επέμεινε στη θέση του πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε την υπόσχεσή του να «συζητήσουν τη μακροχρόνια αυτή διαμάχη τους κατ' ιδίαν», όπως μεταδίδει το skynews.

Ισχυρίστηκε δε ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις»

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών, ισχυρισμό που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιρ Στράμερ, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι έχει χάσει τα λογικά του -lost his marbles στα αγγλικά- κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη λέξη marbles, που εκτός των άλλων ερμηνειών σημαίνει επίσης και «μάρμαρα» ή εν προκειμένω τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη 25 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 9:00-15:00
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
ATM, επιδόματα, voucher
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές
Ποιοι χάνουν οριστικά τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Τα νέα τεκμήρια που «πετούν» εκτός χιλιάδες δικαιούχους
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές