Thumbnail
Τι προσδοκά ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Το Λονδίνο θα επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μία συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προσδοκά ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Τι φαίνεται να επιθυμεί ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το thenationalnews, ο Όσμπορν, δήλωσε αισιόδοξος πως το Βρετανικό Μουσείο θα καταφέρει να προχωρήσει σε μια συμφωνία, με τον ίδιο να τονίζει ότι «μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε».

«Ελπίζω να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο δείπνο των Επιτρόπων στην γκαλερί Duveen - που σήμερα στεγάζει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσει κανείς αυτά τα σπουδαία γλυπτά και στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Μια συμφωνία που θα επιτρέπει και σε άλλους «θησαυρούς» της Ελλάδας να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο.»

Δυσάρεστη η αντιπαράθεση με την Ελλάδα

Ο Όσμπορν επεσήμανε πως «δεν είναι ευχάριστη η αντιπαράθεση με την Ελλάδα που κρατά πολλές δεκαετίες».

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σωστή συνεργασία, κάτι που θα σήμαινε ότι αντικείμενα από την Ελλάδα θα έρθουν εδώ, αντικείμενα που δυνητικά δεν έχουν φύγει από την Ελλάδα ποτέ άλλοτε και αντικείμενα από τη συλλογή του Παρθενώνα να επιστρέφουν στην Ελλάδα» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Συνάντηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Τεχνών με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας - Προτάσεις για αναβάθμιση των ΕΠΑΛ
Σε θετικό κλίμα οι διαβουλεύσεις για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στα σχολεία
Συνάντηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Τεχνών με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας - Προτάσεις για αναβάθμιση των ΕΠΑΛ
φοιτητες
Πανελλαδικό κύμα φοιτητικών κινητοποιήσεων απέναντι στις διαγραφές στις 27 και 28 Νοέμβρίου
Για τους φοιτητές, η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί μια κρίσιμη στιγμή όπου καλούνται να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δημόσια και προσβάσιμη...
Πανελλαδικό κύμα φοιτητικών κινητοποιήσεων απέναντι στις διαγραφές στις 27 και 28 Νοέμβρίου