Thumbnail
«Τσουχτερό» πρόστιμο από την Ιταλική δικαιοσύνη στην Airbnb

Με «καμπάνα» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κινδυνεύει η εταιρεία Airbnb Ireland Unlimited Company, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή στην Ιταλία.

Η εισαγγελία του Μιλάνου διέταξε την προληπτική κατάσχεση 779 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Airbnb Ireland Unlimited Company, με έδρα την Ιρλανδία, αλλά και μέτρα εις βάρος τριών διευθυντικών στελεχών της καθώς η εταιρεία κατηγορείται για φοροδιαφυγή λόγω μη υποβολής φορολογικής δήλωσης μεταξύ 2017 και 2021.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μιλάνου, οι πελάτες της εταιρίας κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πλήρωσαν 3.711.685.297 ευρώ, αλλά στο ιταλικό δημόσιο δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι φόροι.

Την έρευνα ανέλαβε η οικονομική αστυνομία της ιταλικής συμπρωτεύουσας και την εντολή κατάσχεσης υπέγραψε δικαστής αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες. Η προβλεπόμενη φορολόγηση έως τώρα στην Ιταλία αντιστοιχούσε στο 21% της βραχυπρόθεσμης μισθώσης, ενώ από το επόμενο έτος, η κυβέρνηση Μελόνι -σύμφωνα με το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού- θα αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 26%.

H εντολή κατάσχεσης, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, aφορά λογαριασμούς της εταιρίας Airbnb Ireland Unlimited Company. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, «το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας έχουν επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι η εταιρία υποχρεούται να καταβάλει τον συγκεκριμένο φόρο».

Σε ανακοίνωσή της, τέλος, η εταιρία υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως έδρασε με σεβασμό στον νόμο» και ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με τις ιταλικές φορολογικές αρχές» κατά τον οποίο «θα ζητήσει να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά της».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναλύει την τραγωδία στη Γλυφάδα – Τα 140 χιλιοστά βροχής, η «στερεοπαροχή» και τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
Βουλή LIVE: Χάος στην Ολομέλεια για τη διακομματική των αγροτών – Η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βιλιάρδου και η αποχώρηση της Αθηνάς Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο
ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους, όταν η σχολική μονάδα δεν λειτουργεί με φυσική παρουσία, ούτε να...
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο
κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Επί ποδός η Αττική
Συναγερμός για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας - Η πορεία των φαινομένων σήμερα 22/1, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική
Κακοκαιρία: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Επί ποδός η Αττική