italia
Σφοδρή κακοκαιρία απειλητική «για τη ζωή»

Τρομακτικές εικόνες έρχονται από τη βόρεια Ιταλία όπου μεγάλο τμήμα της επλήγη χθες από την σφοδρή κακοκαιρία, προκαλώντας ως και την υπερχείλιση της λίμνης Κόμο.

Παράλληλα μετεωρολογικές υπηρεσίες της Βρετανίας και της Γαλλίας προειδοποιούν για την επέλαση της Ciaran, μιας «αρκετά επικίνδυνης» καταιγίδας πιθανόν απειλητικής «για τη ζωή».

Ιταλία

Στο Μιλάνο έπεσαν περισσότερα από 30 χιλιοστά βροχής σε μια ώρα και πλημμύρισε η πόλη. Πόλεις ολόκληρες πλημμύρισαν, καταστήματα «πνίγηκαν» και δέντρα κόπηκαν στη μέση από την ένταση του φαινομένου.

Η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε την διακοπή της λειτουργίας γραμμής του μετρό και των δρομολογίων αστικών λεωφορείων, ενώ υπερχείλισε ο παραπόταμος Σέβεζο. Η υπερχείλισή του επηρέασε κυρίως τις γειτονιές Νιγκουάρντα, Ίζολα και Μαγκιολίνα, ενώ αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν υπόγειες διαβάσεις.

Στην Βενετία, οι συνέπειες του φαινομένου της παλίρροιας περιορίστηκαν χάρη στα τεχνητά φράγματα του συστήματος «Μόζε», τα οποία υψώθηκαν για να προστατεύσουν την Γαληνοτάτη στη διάρκεια της νύχτας.

Δυσοίωνες προβλέψεις για 10ήμερη διάρκεια της κακοκαιρίας

Δυσοίωνες είκαι ωστόσο οι καιρικές προβλέψεις, καθώς, κυρίως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, τα ακραία καιρικά φαινόενα αναμένεται να επιδεινωθούν με έντονες και σφοδρότατες βροχοπτώσεις, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία στην Ιταλία θα συνεχιστεί το επόμενο δεκαήμερο.

Αγγλία - Γαλλία

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office ανακοίνωσε ότι η καταιγίδα Ciarán θα μπορούσε να είναι «αρκετά επικίνδυνη», να διαταράξει τα ταξίδια και να προκαλέσει καταστροφές.

Προειδοποίησε επίσης ότι ενδεχομένως να προκαλέσει ριπές ανέμου που θα φτάσουν τα 130 χλμ./ώρα, τονίζοντας πως θα αποτελέσει «πιθανή απειλή για τη ζωή», αργότερα αυτή την εβδομάδα σε περιοχές της νότιας Αγγλίας.

Το Meteo France προειδοποιεί ότι η καταιγίδα Ciaran πρόκειται να σαρώσει τη βορειοδυτική Γαλλία από το βράδυ σήμερα Τετάρτη έως το πρωί αύριο Πέμπτη.

«Θα είναι μια καταιγίδα που θα μείνει στην ιστορία της Βρετάνης» σχολιάζει ο Guillaume Séchet, μετεωρολόγος και ιδρυτής του ιστότοπου Météo-villes.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετρό
Όλες οι αλλαγές στο Μετρό: Ποιες ώρες και ποιες μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στη Γραμμή 2 λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Όλες οι αλλαγές στο Μετρό: Ποιες ώρες και ποιες μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
τσίπρας
Τον Μάιο το νέο κόμμα Τσίπρα – Σήμερα η παρουσίαση προτάσεων στα Ιωάννινα
Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει επισήμως τον δρόμο για τον νέο πολιτικό φορέα, με προγραμματική αιχμή την αναζωογόνηση της υπαίθρου και ορίζοντα...
Τον Μάιο το νέο κόμμα Τσίπρα – Σήμερα η παρουσίαση προτάσεων στα Ιωάννινα
τετράδιο
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το ποσό καλύπτει το Υποέργο 5 «Καταβολή αμοιβής πρακτικής άσκησης»
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ