Thumbnail
Κλείνει το Μουσείο του Λούβρου για λόγους ασφαλείας - Κινητοποιούνται 7.000 στρατιώτες για επιπλέον περιπολίες μετά την θανάσιμη επίθεση σε σχολείο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών για να αυξηθούν οι περιπολίες ασφαλείας, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του, μία ημέρα αφού ένας εκπαιδευτικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έπειτα από επίθεση άνδρα, ο οποίος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας χθες, Παρασκευή, αφού ο 20χρονος δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα τον καθηγητή και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο σε σχολείο στην πόλη Αράς της βόρειας Γαλλίας.

Σημειώνεται πως ο δράστης συνελήφθη μαζί και ο αδερφός του.

Από το γραφείο του Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε εχθές το σχολείο όπου έγινε η επίθεση, ανακοινώθηκε πως οι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας. Θα ενισχύσουν μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιό της διεξάγουν τακτικά περιπόλους σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικά μέρη.

Η κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας κηρύχθηκε καθώς η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και αντιμετωπίζει απόψε στα προημιτελικά τη Νότια Αφρική.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως η επίθεση στο Αράς συνδέεται με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισράηλ διεξάγει στρατιωτική επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς.

Κλειστό το Μουσείο του Λούβρου

Το πλέον φημισμένο μουσείο της Γαλλίας εκκενώθηκε και έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

«Το Μουσείο του Λούβρου έλαβε μια γραπτή αναφορά, η οποία έκανε λόγο για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών. Αποφασίσαμε να εκκενώσουμε τους χώρους και να κλείσουμε το Μουσείο», ανέφερε στο AFP εκπρόσωπος του Μουσείου.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μερόπη Τζούφη
Βουλή: Παρέμβαση Τζούφη για τον αποκλεισμό των ιταλικών από το e-KPG
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς σχετικά με τον αποκλεισμό της ιταλικής γλώσσας από το νέο σύστημα Ηλεκτρονικού Κρατικού...
Βουλή: Παρέμβαση Τζούφη για τον αποκλεισμό των ιταλικών από το e-KPG
Στέφανος Παραστατίδης
ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για τη διαφάνεια στην προμήθεια 177.000 κιτ ρομποτικής στα σχολεία
Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ ζητά επίσημες απαντήσεις για πιθανές υπερκοστολογήσεις και για την απουσία ενημέρωσης γύρω από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για τη διαφάνεια στην προμήθεια 177.000 κιτ ρομποτικής στα σχολεία
εαπ
ΕΑΠ: Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας - Νέες δράσεις και υποτροφίες
ΕΑΠ και Υπουργείο Παιδείας χαράζουν κοινή πορεία σε κατάρτιση και επιμόρφωση
ΕΑΠ: Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας - Νέες δράσεις και υποτροφίες