Σκύλος του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση

Την πόρτα της εξόδου από τον Λευκό Οίκο θα δει ο δύο ετών Γερμανικός Ποιμενικός της οικογένειας Μπάιντεν, ο οποίος δάγκωσε έναν ακόμη πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών. Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και η αστυνομικός νοσηλεύτηκε στο ιατρείο του Λευκού Οίκου, όπως ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Αυτή είναι η 11η φορά που ο σκύλος δαγκώνει πράκτορα στον Λευκό Οίκο ή στο σπίτι της οικογένειας Μπάιντεν. «Όπως έχουμε σημειώσει και παλαιότερα, ο Λευκός Οίκος μπορεί να είναι ένα αγχωτικό περιβάλλον για τα οικογενειακά κατοικίδια και η Πρώτη Οικογένεια συνεχίζει να εργάζεται για τρόπους για να βοηθήσει τον σκύλο Commander να χειριστεί τη συχνά απρόβλεπτη φύση των εδαφών του Λευκού Οίκου», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν την Τρίτη. «Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι απίστευτα ευγνώμονες στη Μυστική Υπηρεσία για όλα όσα κάνει για να κρατήσει αυτούς, την οικογένειά τους και τη χώρα ασφαλή», πρόσθεσε.

Το σκυλί είναι ο νεότερος από τους δύο Γερμανικούς Ποιμενικούς της οικογένειας Μπάιντεν. Τα άλλα περιστατικά δαγκώματος σημειώθηκαν στο σπίτι του προέδρου και της πρώτης κυρίας στο Ντέλαγουερ.

«Ένας αστυνομικός του τμήματος στολή της μυστικής υπηρεσίας ήρθε σε επαφή με ένα κατοικίδιο της Πρώτης Οικογένειας και δαγκώθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Άντονι Γκουλιέλμι. Αργότερα είπε στο CNN ότι ο τραυματίας αξιωματικός μίλησε με τη διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών Kimberly Cheatle την Τρίτη και είναι καλά. Τον Ιούλιο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι επιχειρούσαν νέες τεχνικές δέσμευσης και εκπαίδευσης στον Διοικητή, μετά από μια σειρά επιθέσεων σε προσωπικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
Μια καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αγώνα δρόμου παρά παιδαγωγική διαδικασία.
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
ΜΑΚΡΟΝ.jpg
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Η πρόταση για «μία μέρα χωρίς ίντερνετ» και το μήνυμα για τα όρια της ψηφιακής ζωής
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Σκάκι στα σχολεία
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης
Μια είδηση των τελευταίων ημερών από τη Νέα Υόρκη δύσκολα θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αποκαλύπτει.
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης