Παράθυρα αεροπλάνου
Τον απόλυτο τρόμο έζησαν επιβάτες σε πτήση

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν επιβάτες και μέλη πληρώματος σε πτήση της American Airlines, όταν το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» 15.000 ποδιών.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Σάρλοτ με προορισμό το Γκέινσβιλ και μετά την απότομη πτώση, όπως είναι φυσικό, στην καμπίνα επικράτησε πανικός ενώ έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου.

Το πρόβλημα

«Η πτήση 5916 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας αναχώρησε την Πέμπτη από τη Βόρεια Καρολίνα και επρόκειτο να φτάσει στη Φλόριντα, όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, στο FOX 35.

Περίπου 43 λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος ξεκίνησε να κατεβάζει γρήγορα το αεροσκάφος σε χαμηλότερο υψόμετρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 3 λεπτά, «βούτηξε» 15.000 πόδια ενώ στα 11 λεπτά σημείωσε κάθοδο συνολικά 20.000 ποδιών.

Στην καμπίνα ακούγονταν δυνατοί κρότοι και υπήρχε μια μυρωδιά καμένου, με τους επιβάτες να ανησυχούν και να αναρωτιούνται «τι πρόβλημα υπάρχει».

«Η πτήση 5916 από το Σάρλοτ (CLT) προς το Γκέινσβιλ της Φλόριντα (GNV) προσγειώθηκε με ασφάλεια στο GNV την Πέμπτη 10 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πλήρωμα έλαβε ένδειξη για πιθανό πρόβλημα συμπίεσης και γι’ αυτό το αεροσκάφος κατέβηκε αμέσως και με ασφάλεια σε χαμηλότερο υψόμετρο. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την όποια ταλαιπωρία και ευχαριστούμε την ομάδα μας για τον επαγγελματισμό της», δήλωσε εκπρόσωπος της American Airlines στο FOX Business γαι το περιστατικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φλωρινα
Φλώρινα: Απονομή ποδηλάτου σε μαθήτρια στο πλαίσιο Δράσεων για την οδική ασφάλεια
Η κλήρωση έγινε ενώπιον όλων των μαθητών/τριών του Σχολείου και τυχερή αναδείχθηκε μια μαθήτρια, η οποία έλαβε ως δώρο ένα ποδήλατο και ένα κράνος.
Φλώρινα: Απονομή ποδηλάτου σε μαθήτρια στο πλαίσιο Δράσεων για την οδική ασφάλεια