Ουκρανία: «Τελικά τα βιντεοπαιχνίδια ήταν χρήσιμα» – Τι εξομολογήθηκε χειριστής drone
Χρήσιμα ήταν τα βιντεοπαιχνίδια για ένα νεαρό χειριστή drone στην Ουκρανία

Ο Μιχάιλο, ένας 25χρονος Ουκρανός στρατιώτης, στέκεται κάτω από ένα δέντρο χαρτογραφώντας το τοπίο μέσα από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (goggles), πετώντας το drone με τα ακροδάχτυλα στο τηλεχειριστήριο.

«Ε, αν αυτό δεν είναι χρήσιμο, τότε τι είναι;»

«Κάθε φορά που φοράω τα goggles μου και πιάνω το χειριστήριο, σκέφτομαι τη μητέρα μου να μου λέει ότι αυτά τα βιντεοπαιχνίδια δεν θα με ωφελήσουν», λέει χαμογελώντας. «Ε, αν αυτό δεν είναι χρήσιμο, τότε τι είναι;»

Τα drones έχουν διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τα οποία έχουν αναπτύξει και οι δύο πλευρές. Υπάρχουν μεγάλα drones που μπορούν να πετάξουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, ορισμένα που αιωρούνται πάνω από το πεδίο της μάχης τραβώντας φωτογραφίες και άλλα που φέρουν όπλα για να πλήξουν στόχους.

Ωστόσο, ίσως να μην υπάρχει πιο χαρακτηριστικό όπλο αυτού του πολέμου από τα μικρά, οικονομικά προσιτά drones FPV (drones τα οποία ο χρήστης έχει ο ίδιος εικόνα), σχεδιασμένα να επιτίθενται κατευθείαν σε έναν στόχο στο πεδίο της μάχης, με την πλοήγηση από τον χειριστή του drone που φορά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (virtual reality headsets).

«Ένα διαρκές παιχνίδι γάτας και ποντικιού»

Είναι ένα διαρκές παιχνίδι γάτας και ποντικιού ενάντια σε εχθρικές στρατιωτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να παρέμβουν σε απομακρυσμένα σήματα χρησιμοποιώντας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), είπε ο Μιχάιλο, ο οποίος δεν έδωσε το επίθετό του, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το στρατιωτικό κωδικό σήμα «Joker».

«Δεν μπορείς να εργαστείς από την ίδια θέση πολλές φορές, γιατί ο εχθρός αντιδρά σε αυτό, ενεργοποιεί το EW, μπλοκάρει τα drones μας», εξήγησε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων μιας νέας παρτίδας drones που έλαβε η μονάδα του στην επαρχία Ζαπορίζια στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην νότια Ουκρανία.

«Πρέπει να αναζητούμε συνεχώς νέες θέσεις, από πού να πετάξουμε και νέους στόχους.»

Σε αντίθεση με άλλα drones που μπορούν να σταλούν και να παρακολουθηθούν, τα drones FPV δεν αιωρούνται απλώς αλλά πάντα πετούν πάντα γρήγορα. Οι κάμερές τους δεν δείχνουν καν προς τα κάτω.

«Ο χειριστής πρέπει να έχει πάντα τον πλήρη έλεγχο του drone, της πτήσης του», τόνισε ο νεαρός Ουκρανός στρατιώτης. «Μπορεί να επιτεθεί με ταχύτητα, από ύψος, με διάφορους τρόπους – κάθε χειριστής πετά το drone με το δικό του στυλ – αλλά αυτό επιτίθεται πάντα με ταχύτητα.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με το ζώο
Οφθαλμαπάτη που ζαλίζει: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ζώο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο ζώο μέσα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη που ζαλίζει: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ζώο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Συνταγές ομορφιάς
Τα συστατικά για υγιές σώμα και δέρμα κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας – Και ένα στο ψυγείο
Τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά κρύβουν σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τη συνολική υγεία και πολλαπλά οφέλη για το δέρμα
Τα συστατικά για υγιές σώμα και δέρμα κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας – Και ένα στο ψυγείο