Βάσεις 2026: Άνοδος στις Ιατρικές, σταθερές οι Νομικές – Πτώση στα περισσότερα Παιδαγωγικά

Κόσμος 0

Φυλακές Ονδούρας: Σφαγή 41 γυναικών μετά από ξεκαθάρισμα

φυλακές
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα θύματα οι συγγενείς

Στη γυναικεία φυλακή της Ονδούρας ένα τραγικό περιστατικό συνέβη μεταξύ των κρατουμένων, με απολογισμό 41 θύματα, που προκάλεσε πυρκαγιά, ενώ η πρόεδρος της χώρας δηλώνει σοκαρισμένη από το γεγονός.

Επιπλέον, άλλες 5 κρατούμενες τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Όλα ξεκίνησαν μετά από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων, ενώ  η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο τόνισε πως η «τερατώδης» σφαγή «σχεδιάστηκε από τις Μάρας», τις συμμορίες που κατατρομοκρατούν τη χώρα.

Απαίτησε «λογοδοσία», ειδικά από το υπουργείο Εσωτερικών, υποσχόμενη «δραστικά μέτρα» και απομάκρυνε από τη θέση τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας μέσα στη νύχτα.

Τα περισσότερα θύματα κάηκαν ζωντανά, ενώ άλλα υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από σφαίρες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιούρι Μόρα. Σύμφωνα με τον κ. Μόρα, διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί ποια ήταν η συμμορία που εξαπέλυσε την επίθεση.

Σύμφωνα με τη Ντέλμα Ορδόνιες, τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα, κάτι που αφήνει να εννοηθεί, κατ’ αυτή, πως την επίθεση διέπραξαν κρατούμενες που ανήκουν στην αντίπαλη Μπάριο 18.

Μέλη συμμορίας εισέβαλαν σε κελί όπου κρατούνταν μέλη άλλης συμμορίας και έβαλαν φωτιά, είπε η κυρία Ορδόνιες στον Τύπο. Ο συγκεκριμένος τομέας της φυλακής στην Ταμάρα, όπου είναι έγκλειστες περίπου 900 γυναίκες, «καταστράφηκε εντελώς» από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια.

Εκατοντάδες συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η φυλακή προσπαθώντας να μάθουν νέα. «Δεν ξέρουμε ποια είναι» τα θύματα, είπε εμφανώς απελπισμένος άνδρας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Γιουλίσα Βιγιανουέβα ανακοίνωσε μέσω Twitter πως υπήρξε «άμεση επέμβαση πυροσβεστών, αστυνομικών και στρατιωτικών».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος