φυλακές
Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα θύματα οι συγγενείς

Στη γυναικεία φυλακή της Ονδούρας ένα τραγικό περιστατικό συνέβη μεταξύ των κρατουμένων, με απολογισμό 41 θύματα, που προκάλεσε πυρκαγιά, ενώ η πρόεδρος της χώρας δηλώνει σοκαρισμένη από το γεγονός.

Επιπλέον, άλλες 5 κρατούμενες τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Όλα ξεκίνησαν μετά από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων, ενώ  η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο τόνισε πως η «τερατώδης» σφαγή «σχεδιάστηκε από τις Μάρας», τις συμμορίες που κατατρομοκρατούν τη χώρα.

Απαίτησε «λογοδοσία», ειδικά από το υπουργείο Εσωτερικών, υποσχόμενη «δραστικά μέτρα» και απομάκρυνε από τη θέση τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας μέσα στη νύχτα.

Τα περισσότερα θύματα κάηκαν ζωντανά, ενώ άλλα υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από σφαίρες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιούρι Μόρα. Σύμφωνα με τον κ. Μόρα, διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί ποια ήταν η συμμορία που εξαπέλυσε την επίθεση.

Σύμφωνα με τη Ντέλμα Ορδόνιες, τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα, κάτι που αφήνει να εννοηθεί, κατ’ αυτή, πως την επίθεση διέπραξαν κρατούμενες που ανήκουν στην αντίπαλη Μπάριο 18.

Μέλη συμμορίας εισέβαλαν σε κελί όπου κρατούνταν μέλη άλλης συμμορίας και έβαλαν φωτιά, είπε η κυρία Ορδόνιες στον Τύπο. Ο συγκεκριμένος τομέας της φυλακής στην Ταμάρα, όπου είναι έγκλειστες περίπου 900 γυναίκες, «καταστράφηκε εντελώς» από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια.

Εκατοντάδες συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η φυλακή προσπαθώντας να μάθουν νέα. «Δεν ξέρουμε ποια είναι» τα θύματα, είπε εμφανώς απελπισμένος άνδρας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Γιουλίσα Βιγιανουέβα ανακοίνωσε μέσω Twitter πως υπήρξε «άμεση επέμβαση πυροσβεστών, αστυνομικών και στρατιωτικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

peripoliko-nixta-1021x576.jpg
Λάρισα: Παρίσταναν τους «τεχνικούς» της ΔΕΗ αλλά ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά
Κλέφτες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και κοσμήματα από την οικία της μίας γυναίκας, προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ
Λάρισα: Παρίσταναν τους «τεχνικούς» της ΔΕΗ αλλά ξάφριζαν χρήματα και χρυσαφικά