φυλακές
Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα θύματα οι συγγενείς

Στη γυναικεία φυλακή της Ονδούρας ένα τραγικό περιστατικό συνέβη μεταξύ των κρατουμένων, με απολογισμό 41 θύματα, που προκάλεσε πυρκαγιά, ενώ η πρόεδρος της χώρας δηλώνει σοκαρισμένη από το γεγονός.

Επιπλέον, άλλες 5 κρατούμενες τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Όλα ξεκίνησαν μετά από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων, ενώ  η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο τόνισε πως η «τερατώδης» σφαγή «σχεδιάστηκε από τις Μάρας», τις συμμορίες που κατατρομοκρατούν τη χώρα.

Απαίτησε «λογοδοσία», ειδικά από το υπουργείο Εσωτερικών, υποσχόμενη «δραστικά μέτρα» και απομάκρυνε από τη θέση τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας μέσα στη νύχτα.

Τα περισσότερα θύματα κάηκαν ζωντανά, ενώ άλλα υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από σφαίρες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιούρι Μόρα. Σύμφωνα με τον κ. Μόρα, διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί ποια ήταν η συμμορία που εξαπέλυσε την επίθεση.

Σύμφωνα με τη Ντέλμα Ορδόνιες, τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα, κάτι που αφήνει να εννοηθεί, κατ’ αυτή, πως την επίθεση διέπραξαν κρατούμενες που ανήκουν στην αντίπαλη Μπάριο 18.

Μέλη συμμορίας εισέβαλαν σε κελί όπου κρατούνταν μέλη άλλης συμμορίας και έβαλαν φωτιά, είπε η κυρία Ορδόνιες στον Τύπο. Ο συγκεκριμένος τομέας της φυλακής στην Ταμάρα, όπου είναι έγκλειστες περίπου 900 γυναίκες, «καταστράφηκε εντελώς» από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια.

Εκατοντάδες συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η φυλακή προσπαθώντας να μάθουν νέα. «Δεν ξέρουμε ποια είναι» τα θύματα, είπε εμφανώς απελπισμένος άνδρας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Γιουλίσα Βιγιανουέβα ανακοίνωσε μέσω Twitter πως υπήρξε «άμεση επέμβαση πυροσβεστών, αστυνομικών και στρατιωτικών».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΠ
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Πανσπουδαστικής σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Στιγμιότυπο από την πλατφόρμα ΟΠΣΥΔ που δείχνει το μενού επιλογής «Φάκελος» και την καρτέλα «Επικαιροποίηση Φακέλου» για την υποβολή δικαιολογητικών των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
Πώς θα συνδέσετε την αίτηση του ΑΣΕΠ με τον ψηφιακό σας φάκελο - Τα 5 συχνότερα λάθη που οδηγούν σε απώλεια μορίων
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
agkistri
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα
Για όσους θέλουν να φύγουν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, υπάρχουν προορισμοί σε κοντινή απόσταση που προσφέρουν ξεκούραση, όμορφα τοπία και αλλαγή...
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα