εντομα
Μοιάζουν με χοντρές ακρίδες που δεν μπορούν να πετάξουν

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στη Νεβάδα τις τελευταίες μέρες, καθώς η πόλη Έλκο μαστίζεται κυριολεκτικά από… γρύλους! Τα έντομα είναι κυριολεκτικά παντού.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, οι «γρύλοι μορμόνοι» μπορούν να γίνουν μεγαλύτεροι από δύο ίντσες και βρίσκονται σε λιβάδια δυτικά του ποταμού Μιζούρι αλλά και σε όλη τη Νεβάδα. Τρώνε φυτά, γρασίδι, θάμνους και καλλιέργειες, όπως αναφέρει το USAtoday.

«Για να φέρουμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο είχαμε ανθρώπους εκεί έξω με φυσητήρες φύλλων, με σκούπες, σε ένα σημείο είχαμε ακόμη και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, μόνο και μόνο για να σπρώξουμε τους σωρούς των γρύλων και να τους μετακινήσουμε» δήλωσε ο Steve Burrows, διευθυντής κοινοτικών σχέσεων στο Northeastern Nevada Regional Hospital.

Τα έντομα αυτά δεν είναι αληθινοί γρύλοι, αλλά είναι «μακρυκεράτιες ακρίδες», ονόματι τεττιγονίδες. «Μοιάζουν με χοντρές ακρίδες που δεν μπορούν να πετάξουν», σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Νεβάδα. Οι ενήλικοι γρύλοι μορμόνοι έχουν μακριές κεραίες και γυαλιστερό εξωσκελετό.

Αν εμφανιστούν μαζικά, μπορεί να οδηγήσουν σε διάβρωση εδάφους, σε κακή ποιότητα υδάτων, στην εξάντληση των θρεπτικών στοιχείων των εδαφών καθώς και σε άλλες ζημιές στη γη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Πειραιά
Πειραιάς - Εκπαιδευτικοί: Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Δευτέρα, 23 Μαρτίου
Μεγάλη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5) στις 08:30 π.μ. ενάντια στις ποινικοποίηση των αγώνων εκπαιδευτικών και εργαζομένων
Πειραιάς - Εκπαιδευτικοί: Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Δευτέρα, 23 Μαρτίου
ανοικτά σχολεία αίθουσα
Σχολεία: Ένα πενθήμερο δράσεων άνευ μαθημάτων - Ποιους αφορά η νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα εκτός τάξης
Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2026 από τις 6 έως τις 10 Μαΐου – Τι σημαίνει για μαθητές και σχολεία
Σχολεία: Ένα πενθήμερο δράσεων άνευ μαθημάτων - Ποιους αφορά η νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα εκτός τάξης