india
Προωθείται η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στο Πρόγραμμα Σπουδών των Σχολείων και Ορφανοτροφείων Saint Ignatius στην περιοχή της Καλκούτας

Τα ελληνικά θα διδάσκονται, για πρώτη φορά, στη μέση εκπαίδευση της Ινδία, έπειτα από παρέμβαση του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη και με το συντονισμό των ενεργειών από όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Σε συνέχεια συνεννοήσεων με την καθ' ύλην αρμόδια Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών του υπουργείου Παιδείας, προωθείται η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στο Πρόγραμμα Σπουδών των Σχολείων και Ορφανοτροφείων Saint Ignatius στην περιοχή της Καλκούτας, αρχής γενομένης του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, με τη συμπερίληψη της Ινδίας στην περιοχή δικαιοδοσίας του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Μελβούρνης.

Τα Σχολεία και Ορφανοτροφεία (Αρρένων και Θηλέων) Saint Ignatius σε αγροτική περιοχή νότια της Καλκούτας λειτουργούν υπό τη διοίκηση της ΜΚΟ Philanthropic Society of the Orthodox Church που έχει ιδρύσει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αδελφή Νεκταρία είναι η Διευθύντρια των Σχολείων και Ορφανοτροφείων και η λειτουργία τους βασίζεται κυρίως σε δωρεές Οργανώσεων της Ελληνικής Διασποράς στις ΗΠΑ. Παρέχεται σοβαρό εκπαιδευτικό έργο σε περίπου 650 παιδιά στο Σχολείο και 125 στο Ορφανοτροφείο, σε σχολικές εγκαταστάσεις καλής ποιότητας και ευχάριστη ατμόσφαιρα, καρπός των προσπαθειών χρόνων της Αδελφής Νεκταρίας και της ομάδας που την πλαισιώνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sakis rouvas
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
Πόσες φορές βλέποντας μια παιδική ταινία ή σειρά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά δεν σκεφτήκατε: "Αυτή η φωνή μου είναι γνώριμη";
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
skylos
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, πέρα από την κατανομή της περιουσίας, τη διατροφή και την επιμέλεια των παιδιών, συχνά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: ποιος...
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;