καναδάς
Τι λένε οι επιστήμονες για τους καπνούς

Στον Καναδά καίνε ακόμα εκατοντάδες φωτιές και ο καπνός τους έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, ενώ έχει σημάνει συναγερμός για την ποιότητα του αέρα για περίπου 75 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες τα σύννεφα καπνού έχουν απλωθεί από τον Καναδά μέσω της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και έχουν φτάσει μέχρι τη Νορβηγία.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Έρευνας της Νορβηγίας (NILU) κατάφεραν να ανιχνεύσουν την αύξηση του καπνού χρησιμοποιώντας πολύ ευαίσθητα όργανα και στη συνέχεια να επιβεβαιώσουν την προέλευσή του χρησιμοποιώντας μοντέλα πρόβλεψης.

Οι άνθρωποι στη Νορβηγία μπορεί να είναι σε θέση να μυρίσουν και ακόμη και να παρατηρήσουν τον καπνό ως μια ελαφριά ομίχλη, αλλά, σε αντίθεση με μέρη των ΗΠΑ που έχουν δει επικίνδυνη ρύπανση, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν επιπτώσεις στην υγεία, δήλωσε ο Νικόλαος Ευαγγελίου, ανώτερος επιστήμονας στο NILU. «Οι πυρκαγιές που ταξιδεύουν από τόσο μεγάλες αποστάσεις φτάνουν πολύ αραιές», δήλωσε στο CNN.

Τις επόμενες ημέρες, το νέφος αναμένεται να εξαπλωθεί σε τμήματα της Ευρώπης, αλλά είναι απίθανο οι άνθρωποι να είναι σε θέση να μυρίσουν ή να παρατηρήσουν τον καπνό, δήλωσε ο Ευαγγελίου.

καναδάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα