Αποζημίωση ρεκόρ: Έπεσε σε λακκούβα και έγινε εκατομμυριούχος
Η πρωτοφανής περίπτωση στην οποία ένας οδηγός, πέφτοντας σε μία λακκούβα, έγινε εκατομμυριούχος

Ρεκόρ αποζημίωσης «χτύπησε» οδηγός αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, πέφτοντας σε μία... λακκούβα που είχε σε ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Ο οδηγός είδε την απόλυτη δικαίωση έπειτα από δικαστική διαμάχη που κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην Ουαλία.

Σύμφωνα με το car&motor.gr, ο εν λόγω οδηγός που δεν κατονομάζεται από τα ΜΜΕ της χώρας του είχε ατύχημα λόγω λακκούβας που δεν κατάφερε να αποφύγει, ενώ κατά το ατύχημα τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Η αποζημίωση που έλαβε ο οδηγός του αυτοκινήτου έφτασε στο 1,27 εκατομμύριο ευρώ (1,1 εκατ. λίρες Αγγλίας) και θεωρείται ως η μεγαλύτερη που έχει δοθεί από το βρετανικό δημόσιο για τέτοιου είδους τροχαίο ατύχημα.

Την αποζημίωση ο οδηγός την έλαβε από την κυβέρνηση της Ουαλίας, η οποία έχει και την ευθύνη για την συντήρηση του βασικού οδικού δικτύου στη συγκεκριμένη χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ατύχημα που είχε ο οδηγός εξαιτίας της λακκούβας που βρήκε στον δρόμο του έλαβε μέρος το 2018-2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία πέντε χρόνια η κυβέρνηση της Ουαλίας έχει αποζημιώσει άλλους 11 οδηγούς για ζημιές στα οχήματά τους από λακκούβα, ενώ δύο ακόμη έχουν αποζημιωθεί και για τραυματισμό.

Ωστόσο η διαφορά της τελευταίας υπόθεσης σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι το ποσό ρεκόρ που επιδικάστηκε όταν για τις προηγούμενες υποθέσεις δεν ξεπερνούσε τα 1.500 ευρώ.

Μια χώρα που άλλοτε φημίζονταν για την ποιότητα του οδικού της δικτύου, η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί σκιά του εαυτού της τα τελευταία χρόνια με τους δρόμους της να έχουν γεμίσει με εκατοντάδες χιλιάδες λακκούβες.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι λακκούβες στους Βρετανικούς δρόμους πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται ξεπερνώντας την περσινή χρονιά τις 550.000, από 520.000 που ήταν πριν από πέντε περίπου χρόνια. Παράλληλα ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιδιόρθωση μιας λακκούβας φτάνει κατά μέσο όρο τους 18 μήνες όταν η πραγματική λύση είναι η εκ νέου ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Η ελλιπής χρηματοδότηση από την βρετανική κυβέρνηση και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η αιτία για την κακή κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι στη χώρα, μια κατάσταση που υπολογίζεται ότι κοστίζει στους Βρετανούς περί τα 11,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο