Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1660790143991660546 at this time, please check again later.
φωτια σε κοιτωνα σχολειου
Δεκατρία κορίτσια και ένα μικρό αγόρι πέθαναν επιτόπου, άλλα πέντε κορίτσια υπέκυψαν σε νοσοκομείο

Την πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή 19 παιδιών –δεκαοκτώ μαθητριών και μικρού αγοριού– την Κυριακή σε κοιτώνα σχολείου στη Γουιάνα προκάλεσε έφηβη, εξοργισμένη επειδή της πήραν το κινητό τηλέφωνό της, δήλωσε χθες Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Μαθήτρια είναι ύποπτη για την πρόκληση της καταστροφικής πυρκαγιάς εξαιτίας της κατάσχεσης του κινητού της τηλεφώνου», ανέφερε επίσης χθες Τρίτη η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα για τη φωτιά στο σχολείο στη Μάχντια, περίκλειστη πόλη ορυχείων και μεταλλείων στη μικρή αγγλόφωνη χώρα της νότιας Αμερικής.

Η κυβερνητική πηγή διευκρίνισε πως η νεαρή επιβεβαίωσε πως πράγματι αυτή ευθυνόταν.

Η ανήλικη, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φρουρούμενη από την αστυνομία, πήγε στα λουτρά, ψέκασε με εντομοκτόνο κουρτίνα μπάνιου κι έβαλε φωτιά με σπίρτο, συνέχισε η πηγή αυτή, επικαλούμενη συμμαθήτριές της που έδωσαν στις καταθέσεις τους πανομοιότυπη εκδοχή των γεγονότων.

«Σύμφωνα με τις μαθήτριες, κοιμούνταν όταν τις ξύπνησαν κραυγές. Είδαν φωτιά και καπνό στον χώρο του μπάνιου, που γρήγορα εξαπλώθηκε στο κτίριο», αναφέρεται στο κείμενο της αστυνομίας.

https://twitter.com/i/status/1660790143991660546

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συμμαθητριών της νεαρής να σβήσουν τη φωτιά, οι φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο, που εν μέρει ήταν κατασκευασμένο από ξύλο — είχε ιδίως ξύλινη οροφή.

Την τραγωδία χειροτέρεψε το γεγονός πως η υπεύθυνη για τον κοιτώνα «πανικοβλήθηκε» και δεν ήταν σε θέση να βρει το κλειδί της πόρτας του κτιρίου, στα παράθυρα του οποίου ήταν εγκατεστημένες μπάρες. Η πόρτα κλείδωνε κάθε βράδυ στις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεκατρία κορίτσια και ένα μικρό αγόρι πέθαναν επιτόπου, άλλα πέντε κορίτσια υπέκυψαν σε νοσοκομείο στην περιοχή της Μάχντια. Οι αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια