Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1660790143991660546 at this time, please check again later.
φωτια σε κοιτωνα σχολειου
Δεκατρία κορίτσια και ένα μικρό αγόρι πέθαναν επιτόπου, άλλα πέντε κορίτσια υπέκυψαν σε νοσοκομείο

Την πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή 19 παιδιών –δεκαοκτώ μαθητριών και μικρού αγοριού– την Κυριακή σε κοιτώνα σχολείου στη Γουιάνα προκάλεσε έφηβη, εξοργισμένη επειδή της πήραν το κινητό τηλέφωνό της, δήλωσε χθες Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Μαθήτρια είναι ύποπτη για την πρόκληση της καταστροφικής πυρκαγιάς εξαιτίας της κατάσχεσης του κινητού της τηλεφώνου», ανέφερε επίσης χθες Τρίτη η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα για τη φωτιά στο σχολείο στη Μάχντια, περίκλειστη πόλη ορυχείων και μεταλλείων στη μικρή αγγλόφωνη χώρα της νότιας Αμερικής.

Η κυβερνητική πηγή διευκρίνισε πως η νεαρή επιβεβαίωσε πως πράγματι αυτή ευθυνόταν.

Η ανήλικη, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φρουρούμενη από την αστυνομία, πήγε στα λουτρά, ψέκασε με εντομοκτόνο κουρτίνα μπάνιου κι έβαλε φωτιά με σπίρτο, συνέχισε η πηγή αυτή, επικαλούμενη συμμαθήτριές της που έδωσαν στις καταθέσεις τους πανομοιότυπη εκδοχή των γεγονότων.

«Σύμφωνα με τις μαθήτριες, κοιμούνταν όταν τις ξύπνησαν κραυγές. Είδαν φωτιά και καπνό στον χώρο του μπάνιου, που γρήγορα εξαπλώθηκε στο κτίριο», αναφέρεται στο κείμενο της αστυνομίας.

https://twitter.com/i/status/1660790143991660546

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συμμαθητριών της νεαρής να σβήσουν τη φωτιά, οι φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο, που εν μέρει ήταν κατασκευασμένο από ξύλο — είχε ιδίως ξύλινη οροφή.

Την τραγωδία χειροτέρεψε το γεγονός πως η υπεύθυνη για τον κοιτώνα «πανικοβλήθηκε» και δεν ήταν σε θέση να βρει το κλειδί της πόρτας του κτιρίου, στα παράθυρα του οποίου ήταν εγκατεστημένες μπάρες. Η πόρτα κλείδωνε κάθε βράδυ στις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δεκατρία κορίτσια και ένα μικρό αγόρι πέθαναν επιτόπου, άλλα πέντε κορίτσια υπέκυψαν σε νοσοκομείο στην περιοχή της Μάχντια. Οι αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί