Κλιμτ γάτες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς ένα μουσείο στη Βιέννη επιστράτευσε... γάτες

Το Vienna Tourist Board χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει παράγωγα με τα αγαπημένα αιλουροειδή – τις γάτες – κλασικών αυστριακών έργων τέχνης στο πλαίσιο καμπάνιας να ενθαρρύνει τουρίστες να επισκεφθούν την αυστριακή πρωτεύουσα και «να δουν την τέχνη πίσω από την AI τέχνη».

Στον έργο του Γκούσταβ Κλιμτ «Το Φιλί» (1907-08), οι φιγούρες αντικαταστάθηκαν στην πλέον πρόσφατη καμπάνια UnArtificial Art με τα χνουδωτά λατρεμένα πλασματάκια· γάτα έκανε κατάληψη στην αυτοπροσωπογραφία του 1912 του Έγκον Σίλε και γάτες αφθονούν στο «Πύργος της Βαβέλ» του Πίτερ Μπρίγκελ του Πρεσβύτερου (περίπου 1563).

Η καμπάνια

«Η καμπάνια έχει στόχο να δείξει ότι η AI τέχνη είναι εφικτή μόνον επειδή ένας αλγόριθμος χρησιμοποιεί ως αναφορά πραγματικά έργα που έκαναν πραγματικοί άνθρωποι, και τα πρωτότυπα μπορεί κάποιος να τα δει μόνο στη Βιέννη.

Το ρεύμα του βιενέζικου μοντερνισμού που έφερε επανάσταση στον κόσμο της τέχνης πριν από πάνω από έναν αιώνα συνεχίζει να είναι ζωντανό και να επηρεάζει την τέχνη του σήμερα μέσω αλγορίθμων που κατευθύνουν δημιουργίες AI» είπε, ο Norbert Kettner, διευθύνων σύμβουλος του Vienna Tourist Board.

Παράλληλα με αυτή την ανάλαφρη πλευρά της καμπάνιας, το Vienna Tourist Board επέλεξε τον ιστορικό τέχνης Markus Hübl να διαπαιδαγωγήσει ως προς τη βιενέζικη τέχνη και να εμβαθύνει στο σταυροδρόμι AI τέχνης και ιστορίας της τέχνης, σε μια ταινία μικρού μήκους.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας και Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Είναι κοροϊδία, παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία της ιδρυτικής μας»
«Δεν έχει κάνει τίποτα ως πρωθυπουργός, έρχεται μετά από χρόνια να μας πει ότι εγώ θα τα φροντίσω»
Μαρία Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Είναι κοροϊδία, παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία της ιδρυτικής μας»
Εμβόλιο για καρκίνο
Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου: Εξαφανίστηκαν όγκοι σε ασθενείς
Για «πρωτοφανή» αποτελέσματα κάνουν λόγοι οι γιατροί - Το ενέσιμο φάρμακο amivantamab εξαφάνισε πλήρως τους όγκους
Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου: Εξαφανίστηκαν όγκοι σε ασθενείς
Περιπολικό της Αστυνομίας το βράδυ
Ιερά Οδός: Τέσσερις ανήλικοι ξυλοκόπησαν και λήστεψαν 20χρονη στη μέση του δρόμου
Δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας 14 έως 16 ετών οι δράστες – Είχαν συλληφθεί ξανά για ληστεία
Ιερά Οδός: Τέσσερις ανήλικοι ξυλοκόπησαν και λήστεψαν 20χρονη στη μέση του δρόμου